Obavijesti

Sport

Komentari 106

Gorica neće igrati prvu ligu, ostaje Pamićeva Istra 1961!

Gorica neće igrati prvu ligu, ostaje Pamićeva Istra 1961!
5

Gorica neće dobiti licencu i na odluku nema pravo žalbe! Ne može dobiti licencu, ako za mjesto odigravanja prijavi stadion izvan svog gradskog upravnog djelovanja

VIDEO

S velikim iščekivanjem čekalo se zasjedanje Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a nakon četiri sata rasprave doneseno je nekoliko odluka, jedna iznimno zanimljiva.

Iako nije odigrala ni minute prvoligaškog nogometa, Gorica je izbačena iz prve lige iako ju je plasmanom zaslužila! Naime, Gorica neće dobiti prvoligašku licencu i na odluku nema mogućnost žalbe, a mjesto će zauzeti Istra 1961! Obrazloženje je da je prošle godine IO donio odluku kako klub ne može dobiti prvoligašku licencu ukoliko za mjesto odigravanja prijavi stadion izvan svog gradskog upravnog djelovanja. 

Predsjednik Gorice: Nećemo igrati ni u jednoj dobnoj kategoriji

Moramo održati sastanak i posavjetovati se s odvjetnicima. Ne dobijemo li zadovoljštinu na sudu da smo bili u pravu, sljedeće sezone klub neće igrati ni u jednom rangu, ni u jednoj dobnoj kategoriji. Nevjerojatno je da klub koji uvjerljivo osvoji prvo mjesto u Drugoj ligi, koji pokrene 90 posto aktivnosti gradnje na stadionu kako bi se ispunili svi kriteriji i klub koji je dobio licenciju za igranje u Zaprešiću sada ne igra Prvu ligu - rekao je Nenad Čanko, predsjednik HNK Gorice.

Iduće sezone Liga 16, zatim Liga 12 pa Liga 10

Donesena je još jedna bitna odluka, a to je da će se od sezone 2012/13. igrati Liga 12, a sezonu kasnije Liga sa 10 klubova!

Mamić najavio odlazak, ako ne prođu Nefči

Zdravko Mamić bio je u Kući nogometa i sudjelovao je u odlukama oko prve lige. Prokomentirao je i ždrijeb Lige prvaka koji je Dinamu namijenio Nefči.

- Ako ih ne prođemo, odlazim iz Dinama!

Da se to i dogodi, teško da će Maminjo otići, ali činio se poprilično ozbiljan. Zdravko je ranije otišao s Izvršnog odbora pod izlikom da ide završiti posao sa Spahićem.

Uljan podnio ostavku

- To je slika velikog nereda u HNS-u. Gorica i Pomorac su žrtve volje pojedinaca i zbog toga napuštam Izvršni odbor HNS-a – rekao je Miroslav Uljan koji je dao ostavku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'