Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nakon godinu dana suše Pejčić osvojila zlatnu medalju u Kini

Nakon godinu dana suše Pejčić osvojila zlatnu medalju u Kini
1

Snježani Pejčić je ovo deveta pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a sedma u malokalibarskoj pušci. Posljednji put je na vrhu pobjedničkog postolja stajala prošle godine u američkom Fort Benningu

VIDEO

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, 50 m trostav, na natjecanju Svjetskog kupa u Pekingu, postavivši pritom i novi osobni rekord u finalu sa 464 kruga, čime je za 4,5 kruga nadmašila drugoplasiranu Korejku Sang Hee Bae koja je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (1178 krugova).   

Riječanka se u finale plasirala drugim rezultatom kvalifikacija u kojima je pogodila 1177 krugova, jedan manje Korejke Bae.

U završnom nadmetanju osam najboljih iz kvalifikacija Pejčić je bila vodeća nakon tri serije po pet metaka klečeći (155,4 kruga), a svoju je prednost povećala nakon tri serije po pet metaka ležeći (312,3).

U eliminacijski dio, gađanje u stojećem stavu, 36-godišnja Riječanka ušla je s 3,2 kruga prednosti pred Bae, a njezino prvo mjesto ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Nakon prve dvije serije od pet metaka Pejčić je imala 5,4 kruga prednosti pred Korejkom, koja je u završnih pet metaka uspjela samo smanjiti zaostatak za 0,9 kruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od 45 metaka ispucanih u finalu, Snježana je samo pet puta promašila centar i na kraju je ostala 0,7 kruga do svjetskog rekorda, koji sa 464,7 krugova drži Talijanka Petra Zublasnig.

Snježani Pejčić je ovo deveta pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a sedma u malokalibarskoj pušci. Posljednji put je na vrhu pobjedničkog postolja stajala prošle godine u američkom Fort Benningu. Prve dvije pobjede ostvarila je zračnom puškom.

Pejčić i Bae se na pobjedničkom postolju pridružila Jeanette Hegg Duestad, jedna od tri Norvežanke koje su nastupile u finalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića