Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nakon 15 godina velika nada Dinama besplatno je napustila klub: 'Od srca hvala na svemu'

Nakon 15 godina velika nada Dinama besplatno je napustila klub: 'Od srca hvala na svemu'
2

Antonio Marin je u juniorskim danima imao brojne ponude, u Maksimiru su za njega izvijesili cijenu od 10 milijuna eura, 'modrima' se javio i Chelsea. A sad besplatno odlazi u Sloveniju...

VIDEO

Antonio Marin (23) napustio je Maksimir, postao novi igrač ljubljanske Olimpije. Dosadašnji igrač Dinama ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora s "modrima", pa se zaputio u Olimpiju i dogovorio ugovor do kraja 2026. Zagrepčani su se tako riješili neželjenog igrača (Jakirović ga nije ni vodio na pripreme), a za "svoje dijete" neće dobiti nikakvu odštetu. 

Pokretanje videa...

dinamo 00:28

- Antonio Marin završio je svoju epohu u Dinamu i karijeru će nastaviti u Olimpiji iz Ljubljane. Dragi Antonio, od srca ti hvala na svemu, tvoj GNK Dinamo želi ti svu sreću u nastavku karijere - stoji u službenoj objavi Dinama na službenim stranicama.

Jakirović se požalio na suđenje: 'Nije penal? Nema veze, navikli smo na to u HNL-u. Čak i uz VAR'
Jakirović se požalio na suđenje: 'Nije penal? Nema veze, navikli smo na to u HNL-u. Čak i uz VAR'

Marin je bio jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, u Dinamu su od njega očekivali veliki napredak i - milijune. U Maksimir su još u juniorskim danima za njega dobivali ozbiljne ponude, Zagrepčanima se tada javio i Chelsea, ali u Dinamu ga nisu htjeli prodati ispod 10 milijuna eura. A sad je besplatno napustio klub. Potpisao je na tri godine.

- Drago mi je da je Antonio izabrao Olimpiju. Imao je dosta ponuda i to pokazuje o kakvom se igraču radi. Ne volim govoriti da će netko biti pojačanje, jer to uvijek treba dokazivati ​​na terenu, ali činjenica da smo dobili takvog igrača puno znači. Veselim se suradnji s njim i vjerujem da zajedno možemo napraviti velike stvari - rekao je trener Olimpije Zoran Zeljković.

Marin je za Dinamo kao senior od 2018. skupio 48 službenih nastupa, u tom periodu zabio pet golova, upisao i četiri asistencije. U međuvremenu je odlazio na posudbe u Monzu (sedam nastupa), Lokomotivu (15), Šibenik (37 nastupa, osam golova) i Rijeku (18 nastupa, tri gola), ali se nikada nije uspio do kraja profilirati u modrom dresu. I sada karijeru nastavlja graditi u Sloveniji. 

Karijera Antonija Marina

- Olimpija je moj prvi klub u Sloveniji i jako sam sretan kako su me svi dočekali. Danas sam uspio upoznati upravu, osoblje kluba, igrače, trenere. Zaista nemam primjedbi. Sad kad su svi detalji dogovoreni, jedva čekam pridružiti se novim suigračima na treninzima. Želio bih se što brže prilagoditi novoj sredini, pripremiti se za to i, naravno, početi igrati. Želim se dokazati, pomoći klubu golovima i asistencijama te na kraju sezone opet osvojiti toliko željenu duplu krunu. Prije dolaska čuo sam se s Lukom Menalom koji mi je rekao puno dobrih stvari o Olimpiji. U prvom dijelu sezone bili smo suigrači, a sada ćemo biti protivnici koji napadaju isti cilj. Bit će zanimljivo - rekao je Marin.

Ovako se Dinamo oprostio od Marina:

U Dinamo je zakoračio još kao školarac, nedugo nakon što je proslavio svoj osmi rođendan, a s kraćim je razmacima u maksimirskom domu proveo 15 godina. Nekadašnji Dinamov zagić, limač, pionir, kadet, junior, a donedavno i član udarne momčadi, Antonio Marin, završio je svoju epohu u maksimirskom klubu i karijeru će nastaviti u Olimpiji iz Ljubljane.

U plavom je dresu prošao sve uzrasne kategorije, još otkako je kao osmoškolac došao iz ZET-a gdje je načinio prve nogometne korake.

Dvaput je s juniorima igrao u četvrtfinalu UEFA Youth League, s mladom momčadi zaigrao i u finalu prestižnog Premier League International Cupa gdje ih je tek na zadnjoj stepenici zaustavio Bayern. U juniorskoj je konkurenciji zabio za pobjedu protiv Manchester Cityja, postigao pogodak protiv Arsenala, zatresao mrežu u pobjedi protiv Villarreala, bio dvostruki strijelac protiv Chelseaja u gostima u četvrtfinalu UEFA Youth League, rušio i Atalantu, Shakhtar, Liverpool, Tottenham...

Prvoj momčadi Dinama priključivao se u tri različita mandata između kojih je boravio na posudbama u talijanskoj Monzi, u Lokomotivi, Šibeniku i Rijeci. Za udarni je maksimirski sastav debitirao u svibnju 2018. kod trenera Nenada Bjelice kao 17-godišnjak u pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 3:1. Iz Dinama odlazi s 48 odigranih službenih utakmica uz pet pogodaka, a pridodamo li prijateljske dvoboje brojka se penje na 84 nastupa i 11 golova. Pritom mu statistika piše pet naslova prvaka, jedan Kup i tri Superkupa.

Za Dinamo II, odnosno mladu momčad, odigrao je u Drugoj HNL i u dvama europskim natjecanjima ukupno 28 utakmica uz 13 golova.

Lani je s Dinamom zaigrao i u Ligi prvaka, uskočio u završnici umjesto Mislava Oršića protiv Milana na San Siru, ove je jeseni dvaput tresao mrežu Astane, prvo u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka u gostima kad je u 88. minuti zabio za 2:0, a potom je zabio i u zagrebačkom dvoboju u grupnoj fazi Konferencijske lige u pobjedi s 5:1. Jesenas je upisao sedam nastupa na europskoj sceni.

Dragi Antonio, od srca ti hvala na svemu, tvoj GNK Dinamo želi ti svu sreću u nastavku karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika