Obavijesti

Sport

Komentari 59

Napulj u nevjerici: 'On je veliki izdajnik i još veći nezahvalnik!'

Neki misle da je riječ izdajnik pretjerana, no ja se ne slažem. To je pogođen izraz njegovog djela, on je nezahvalnik - 'zagrmio' je Napolijev predsjednik De Laurentiis

VIDEO

Napadač od 90 milijuna eura jutros je sletio u Torino. Gonzalo Higuain odradio je liječnički pregled u medicinskom centru Juventusa i potom će potpisati četverogodišnji ugovor. Aktualni prvaci Italije u Napulj 'šalju' 90 milijuna eura kroz dvije godine, a sebi uzimaju najboljeg golgetera Apenina.

U Torinu slave, svjesni su kako im je od jeseni samo nebo granica. Napadački tandem Dybala - Higuain oslikava jasnu intenciju 'stare dame' - napada se Liga prvaka. Tu nema nikakve sumnje. Uostalom, to je potvrdio i argentinski napadač.

'Došao sam po Ligu prvaka'

- Sretan sam što sam došao u Juventus i veselim se novom izazovu u karijeri. Sad razmišljam samo o treningu i želim odmah dati sve od sebe. Došao sam osvojiti Ligu prvaka, a jako se veselim što ću igrati uz Paula Dybalu - rekao je Gonzalo.

Nešto južnije vlada nevjerica. Naravno da su navijači, kao i čelnici napuljskog ponosa razočarani. Predsjednik Aurelio De Laurentiis utjehu ne pronalazi niti u silnom novcu, izgubio je miljenika i ljubav se pretvorila u nešto sasvim drugo i suprotno vjerojatno.

- On je pravi izdajnik. To nije pretjerivanje, jedino ga tako mogu opisati - započeo je talijanski filmski mogul pa nastavio:

- Odmah je bilo jasno što će se dogoditi poslije izjava Higuainovog brata. Juve je u startu bio spreman isplatiti klauzulu, znali smo da nas čeka potraga za novim napadačem.

'Nema mjesta za sentimentalnost'

On nije htio niti pregovarati oko transfera, iako je Juventus u zamjenu za smanjenje cifre nudio i nekolicinu igrača poput Ruganija, Pereyre i Zaze. 

- Nisam vjerovao da će nas napustiti. Na ovaj je način izbrisao tri godine koje je proveo ovdje. Neki misle da je riječ izdajnik pretjerana, no ja se ne slažem. To je pogođen izraz njegovog djela, on je nezahvalnik - 'zagrmio' je vidno utučeni predsjednik.

Smeta mu i način na koji je klub iz Torina odradio liječnički s Argentincem. Dogodilo se to u Madridu za vikend, može se reći 'iza leđa' Napolija.

- Imao sam određeni respekt prema tom klubu. Pristali su aktivirati ugovornu klauzulu, tu je sve po propisu. Izuzev liječničkog pregleda u Madridu. Međutim, ovo je nogomet, tu nema mjesta za sentimetalnost - miri se s realnošću predsjednik viceprvaka Italije.

U međuvremenu, nasmješeni 'Pipita' veseli se svojoj novoj avanturi. U Juve je stigao zbog trofeja, baš kao i Miralem Pjanić koji je iz Rome početkom lipnja stigao u Juve. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika