Sport

Komentari 18

Naša lavica Nikolina je najveća senzacija dana OI-a u Tokiju!

Naša lavica Nikolina je najveća senzacija dana OI-a u Tokiju!

Malo tko je očekivao da najmlađa boksačica na Olimpijskim igrama na tako impresivan način može neutralizirati američku Kubanku od koje je američka olimpijska reprezentacija očekivala pohod na medalju

Najmlađa olimpijka cijele hrvatske delegacije i uz Britanku Dubois najmlađa boksačica Olimpijskih igara u Tokiju priredila je senzaciju svladavši jednoglasnom odlukom sudaca favoriziranu Amerikanku Yarisel Ramirez u prvom kolu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ne samo da je Nikolina Ćaćić (20) prva u povijesti hrvatskog sporta kao ženska predstavnica u boksu na Olimpijskim igrama već je cijeli pothvat okrunila pobjedom nad istaknutom favoritkinjom i jednom od najboljih boksačica kategorije do 57 kilograma, bivše svjetske juniorske prvakinje iz 2015. godine.

- Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu - kazala je Ćaćić koju u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

Nikolina Čačić - prva hrvatska boksačka olimpijka u povijesti

A onda je uslijedilo veliko priznanje Europske boksačke federacije (EUBC). Mlada Ćaćić službeno je proglašena senzacijom dana prvog dana boksačkih natjecanja u Kokugikan Areni!

Nikolina je na OI došla s dva srebra, sa svjetskog i europskog prvenstva mlađih seniorki, ali je debitantica na najvećoj sceni pa je zaista nevjerojatno na koji način je odboksala meč koristeći prednost u visini i dužini ruku protiv snažne Amerikanke.

Boxing - Women

Malo tko je očekivao da najmlađa boksačica na Olimpijskim igrama na tako impresivan način može neutralizirati američku Kubanku od koje je američka olimpijska reprezentacija (s 10 boksača u Tokiju), kao najveća boksačka velesila u povijesti olimpizma (114 medalja od čega 50 zlatnih), očekivala pohod na medalju u kategoriji do 57 kg.

Nikolinin idući nastup je protiv već spomenute Kanađanke Caroline Veyre (32), a na rasporedu je u ponedjeljak 26. srpnja u 7.12 sati ujutro.