Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nastavak berbe medalja: Iva Radoš osvojila zlato na EP-u!

Hrvatska taekwondoašica Iva Radoš osvojila je drugo europsko zlato sa samo 20 godina starosti nakon što je u finalu EP-a u Montreuxu svladala Srpkinju Milicu Mandić na bodove 1-0

VIDEO

Hrvatska reprezentativka u taekwondou Iva Radoš (20) u nedjelju je u Montreuxu ponovno osvojila naslov europske prvakinje u kategoriji do 73 kilograma prvi put osvojen 2014. u Bakuu nakon što je u finalu svladala Srpkinju Milicu Mandić 1-0.

Članica zagrebačkog Metalca donijela je Hrvatskoj peto odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i nastavila svoj niz osvajanja odličja na najvećim natjecanjima započet zlatom na EP-u u Bakuu 2014., nastavljen srebrom na EP-u u Naljčiku te broncama na SP-u u Čeljabinsku i Europskim igrama 2015.

Iva je na putu do zlatne medalje slavila triput s tijesnih 1-0; najprije protiv Francuskinje Marie-Paule Blé, nakon toga i protiv Ruskinje Anastazije Gurskaje te konačno i u finalu protiv Srpkinje Milice Mandić.

U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie 4-3, za reprizu finala Europskog prvenstva iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Mandić, koja je u polufinalu bila bolja od Petre Matijašević, Splićanke koja od prošle godine odličja osvaja kao reprezentativka Makedonije, a u Montreuxu je ponovila uspjeh iz Manchestera 2012. gdje je također osvojila brončanu medalju.

Teškaš Vedran Golec iz zagrebačkog Jastreba pobijedio je u prvom kolu Grka Athanasiosa Nikolaidisa 10-8, ali je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Piotra Hatowskog.

Svoj nastup na Europskom prvenstvu u prvom kolu kategorije do 87 kg završio je i Zadranin Nikola Bojo. Reprezentativac Azerbajdžana Payam Oughaz Ghobadi slavio je 4-0.

Hrvatska na EP-u u taekwondou u Montreuxu:

  • Lucija Zaninović – Marjan – 49 kg – bronca
  • Martina Zubčić – Dubrava – 57 kg – bronca
  • Matea Jelić – Marjan – 67 kg – bronca
  • Toni Kanaet – Marjan – 74 kg – srebro
  • Iva Radoš – Metalac – 73 kg – zlato
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Domaćini su dominirali, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna