Obavijesti

Sport

Komentari 150

Turci kažnjavali greške riječke obrane: Višća je bio nezadrživ

Turci kažnjavali greške riječke obrane: Višća je bio nezadrživ
6

BAŠAKŠEHIR IDE DALJE Iako je Rijeka imala dvaput vodstvo golovima Bezjaka, paralelno su 'poklanjali' jeftine golove protivniku. Edin Višća bio je nezadrživ u dva navrata...

VIDEO

Tako blizu, a tako daleko za Rijeku. Turski Bašakšehirspor izborio je playoff Europske lige rezultatom 2-2 na Rujevici nakon što je utakmica u Istanbulu prije sedam dana završila bez golova.

Rijeci je bila potrebna bilo kakva pobjeda, u dva su navrata imali vodstvo i kontrolu, no svojom su naivnošću 'darivali' Turke i završili svoj europski put.

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Tomasov, Zuta, Bezjak, Mitrović, Gavranović, Elez, Maleš, Bradarić, Vešović

BAŠAKŠEHIR: Babacan, Ayhan, Emre, Epureanu, Višća, Mossoro, Batdal, Doka Madueira, Eren, Tekdemir, Ucar

Bezjak finiširao 'školsku' akciju Rijeke, Višća kažnjavao svaku pogrešku domaće obrane

Kao i u Istanbulu, obje momčadi postavile su se kompaktno u namjeri zatvaranja prilaza vlastitom golu. Rijeka je uz pojačanu agresivnost tjerala Bašakšehira iz svoje polovice, no u 10. minuti Edin Višća iskrao se i ušao u dobru šansu. Srećom, poslao je loptu pored gola Prskala.

Pet minuta poslije, Marko Gavranović ostaje sam ispred Volkana Babacana. Imao je vremena namjestiti se, izabrati gdje uputiti šut, no na kraju katastrofalno šalje loptu daleko od gola. 

Srećom, deset minuta kasnije poslije sjajne akcije Tomasova, Gavranovića i Bezjaka, slovenski napadač jednostavno zabija za vodstvo. Školski izigrani Turci hvatali su se za glavu, jeftino su ispali poslije dobro odigranog napada našeg viceprvaka.

Sve do 40. minute Riječani su djelovali neprobojno i čvrsto uz kontrolu događanja na terenu. No, nažalost u 42. minuti BiH reprezentativac Edin Višća sam izlazi na Andreja Prskala i lijepim lobom poentira za šok na Rujevici. Turci se vraćaju, sva dobra igra Rijeke do tog je trenutka pala u drugi plan. 

Međutim, Riječani u nastavak kreću furiozno jer u 49. minuti danas raspoloženi Marko Vešović 'izvlači' penal za 'bijele'. Siguran realizator bio je Roman Bezjak, poslao je Babacana u desno, loptu u sredini pa su domaći dobili 'krila' u pravo vrijeme.

U 67. minuti Mossoro se namještao na udarac u kaznenom prostoru Prskala, tukao iz okreta, srećom tik uz vratnicu. Bilo je to upozorenje Kekovim pulenima kojeg, nažalost, nisu do kraja akceptirali.

Da se Rijeka obranila do kraja, bila bi nositelj u playoffu...

Sedam minuta kasnije, eto Turaka na korak do playoffa. Poslije jednog izgubljenog duela tridesetak metara od Prskala, lopta stiže do Višće koji bježi obrani Rijeke na jednostavan način, potom izlazi na Prskala kojeg s lakoćom matira.

Domaća je obrana kod oba primljena gola trebala reaigrati agresivnije, baš kako su 90 minuta držali čvrstinu u Istanbulu. Večeras im je baš to izostalo, kao i koncentracija.

Ostatak utakmice protekao je u nervozi domaćih, pokušavali su napasti, čak i stvorili neke polušanse, ali na kraju je završilo neuspješno. Dalje ide četvrtoplasirana momčad Turske zbog zabijenih golova u gostima.

Rijeka je tako ponovo zapela u trećem pretkolu, nakon što ih je prošlog ljeta eliminirao škotski Aberdeen. Večeras, na gorak način jer dojam je kako su Riječani odigrali kvalitetnih 180 minuta, ali su iz svojih grešaka trasirali put klubu iz Istanbula u playoff Europske lige.

Sol na ranu 'baca' i činjenica kako bi Riječani bili nositelji u doigravanju budući da su ranije ispali Spartak Moskva te Lille...

EUROPSKA LIGA, 3. PRETKOLO KVALIFIKACIJA

Rijeka - Bašakšehirspor 2-2 (Bezjak 25', 50' (pen.) / Višća 42', 74')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"