Obavijesti

Sport

Komentari 202

Nastavlja se bajka 'bilih': Pet 'komada' za raspjevani Poljud

Nastavlja se bajka 'bilih': Pet 'komada' za raspjevani Poljud
4

Hajduk je pobijedio Zagreb 5-1 u 4. kolu HNL-a. Moglo je biti i uvjerljivije, no sasvim dovoljno da 15.000 ljudi na Poljudu ustane na noge i zapjeva 'Večeras je naša fešta'

VIDEO

Tko je prije samo tri tjedna mogao i zamisliti da će 'bili' zasjesti na vrh ljestvice i zabilježiti povijesnu pobjedu protiv Intera u Milanu. A upravo je ta pobjeda dovela na Poljud preko 15.000 gledatelja, koji su došli pozdraviti i zapljeskati junacima milanskog čuda. 

Hajduk im se vrlo brzo odužio golom Vukušića kojeg je u kontranapadu lijepo uposlio Andrijašević. No, već u 15. minuti Vojtuš koji je stigao u Zagreb na posudbu iz milanskog Intera, zabio je za poravnanje. Kao da je želio ispraviti pogreške svojih kolega sa San Sira. 

A onda je krenuo 'bili' uragan, nošen sjajnom poljudskom atmosferom sa raspjevanog sjevera. Golove su postizali Caktaš i Vukušić dvaput, a među strijelce se upisao i novi centarfor Maglica. 

Konačnih 5-1 moglo je biti i uvjerljivije, no sasvim dovoljno da cijeli stadion na kraju utakmice ustane na noge i zapjeva 'Večeras je naša fešta'.

Lijepo je biti hajdukovac

Ovo je čisto ludilo, svaka čast momcima. Što se tiče igre i zalaganja može im se samo nakloniti do poda, rekao je predsjednik Hajduka Brbić, a na pitanje hoće li biti nagrada, jer je poznato da dečki već dugo igraju bez novaca, odgovorio je:

- Kad bude novaca u Hajdukovoj blagajni biti će i nagrada za igrače.

Sretni strijelac Maglica postigao je prvijenac i posvetio ga cimeru Miji Caktašu.

- Presretan sam, pred ovakvim navijačima teško je ne dati sve od sebe i ne igrati dobro. Vidio sam Jozinovićev centaršut i pospremio ga u gol - kazao je Maglica.

Dvostruki strijelac Mijo Caktaš sretan je svime što se oko njega događa, ali i igrom cijele momčadi:

- Igramo svi zajedno kao jedna velika momčad i sav uloženi trud vraća nam se na terenu.

Trener gostiju Dražen Besek bio je iskren i priznao kako nije ugodno nakon teškog poraza.

- Sram me je prezentacije moje momčadi bez obzira na dobru igru i angažiranost Hajduka. Oni su najbolja potvrda da se i momčadi iz HNL-a mogu natjecati u ritmu četvrtak-nedjelja. Kod mojih igrača nije bilo strasti kao kod Hajdukovih i to je presudilo. Ne sjećam se da je u povijesti HNL-a u ovako kratkom roku jedna mlada momčad pokazala takvu koheziju s navijačima i na tome im čestitam - rekao je Besek.

Trener Hajduka Mišo Krstičević zadovoljan je realizacijom i s pet zabijenih golova.

- Danas je lijepo biti hajdukovac, muški smo odradili pripreme i sada nam se to sve vraća. Presretan sam zbog ovih 20-ak gledatelja i nadam se da će se ova lijepa priča nastaviti. Sada ćemo momke odvesti u Međugorje da se odmore i pripreme za ono što nas čeka u nastavku sezone, ali naglašavam da u svlačionici nema euforije i da smo svi čvrsto na zemlji - zaključio je Krstičević.

'Bježali' iz restorana

Pljesak se prolomio iz klupskog restorana u kojem su igrači Hajduka večerali nakon utakmice. Trener Krstičević odgodio je odlazak u Međugorje i dao igračima dan slobodno više. Svi su s osmijehom istrčali iz restorana vičući 'brže bježimo dok se nije predomislio'.

Ostali rezultati 4. kola: 

Slaven Belupo-Zadar 2-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti