Obavijesti

Sport

Komentari 31

Navijači iz Salija unajmili avion da dođu u Glasgow, a završili u Pragu u kultnoj pivnici Hajduka

Navijači iz Salija unajmili avion da dođu u Glasgow, a završili u Pragu u kultnoj pivnici Hajduka
4

Kad smo došli iznad Škotske, pilot je rekao da moramo napustiti zračni prostor jer zbog pandemije ne dozvoljavaju slijetanje. Gledali smo utakmicu s češkim navijačima, kaže strastveni navijač s Dugog otoka

Dresovi i navijački rekviziti spremni, pokoja pivica za ugodniji put također i hrabra ekipa iz Salija s Dugog otoka krenula je u u petak ujutro u privatnom avionu iz zračne luke Zemunik za Glasgow gledati uživo utakmicu Hrvatske protiv Češke.

Imali su ulaznice za okršaj na Hampden Parku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Hrvastka - Češka VIDEO

- Unajmili smo avion, bili smo ludi od sreće. To je jedna češka tvrtka i dobili smo i popust. Lakše se bilo s njima dogovoriti nego s našim ženama da nas puste - nasmijao se Sebastian Jagić Njare (28) za Zadarski.

On je krenuo na put s bratom Šimom i prijateljima Domagojem Raljevićem i Lukom Vojvodićem. U Škotsku ipak nisu stigli.

- Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočaranje! Nećemo gledati utakmicu i 'ko će se sad od srama vratiti i gledati utakmicu iz Zadra, iz Zemunika? To nije dolazilo u obzir - jasan je bio Sebastian.

Veselo društvo dosjetilo se. Pilot je iz Praga...

- Odlučili smo pitati dozvolu da ulazak u Češku i tu smo gledali utakmicu, s češkim navijačima. Izabrali smo ga zbog kultne pivnice Flek gdje je osnovan Hajduk. Pilotu je to bilo u redu - kaže.

Nije bilo lako organizirati sve, ali na kraju ipak ne žale.

- Nije mala stvar skupiti toliki novac i namoliti žene da nas puste, i onda ne možemo na utakmicu. Neka, evo nas u Pragu i sad nam je odlično - rekao je Jagić Njare za Zadarski.