Sport

Komentari 107

Navijači mu skandirali 'Čačiću, odlazi', a on kaže: Očekujemo samo pobjede, razmaženi smo!

Navijači mu skandirali 'Čačiću, odlazi', a on kaže: Očekujemo samo pobjede, razmaženi smo!

Navijače razumijem, oni su naša potpora cijelo vrijeme. Uvijek je pedro trener, uzimam odgovornost na sebe. I naši navijači moraju razumjeti da smo od krvi i mesa i imamo pravo na loš dan, rekao je Čačić nakon remija

Nakon tri uvjerljive pobjede na startu prvenstva, Dinamo je kiksao u HNL-u. I to na neočekivanom mjestu. 

U sjajnoj atmosferi pred više od sedam tisuća navijača Varaždinci su otkinuli bod Dinamu (1-1) u četvrtom kolu HNL-a. Špikić je zabio za 1-0 krajem prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Michele Šego u 63. minuti. 

- Kad završi 1:1 nismo sretni jer smo uvjetno rečeno razmaženi i očekujemo da Dinamo u svakoj utakmici pobijedi. Ovo je nama sedma utakmica u 21 dan, dosta je umora, a čeka nas dvoboj sezone. Morali smo voditi računa da se energetski previše ne potrošimo, u tome nismo uspjeli, najveće zasluge pripadaju domaćinima koji su se bespoštedno borili. Imali smo previše pojedinačnih pogrešaka i tako izgubili tečnost u igri. Moramo se obnoviti energetski za utorak, Razumijem navijače koji žele da Dinamo uvijek bude na sto posto, ali to u sportu nije tako. Nismo dobro držali loptu i to je dalo šansu protivniku - rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon remija. 

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Modri igraju svaka tri dana, umor se nakupio, ali ni to ne bi trebao biti razlog još jedne utakmice za zaborav. Igra nije bila bogzna što ni kada se igrala jedna utakmica tjedno. Dok je on komentirao remi, navijači su ispred prozora skandirali: Čačiću, odlazi!

- Navijače razumijem, oni su naša potpora cijelo vrijeme. Uvijek je pedro trener, uzimam odgovornost na sebe. I naši navijači moraju razumjeti da smo od krvi i mesa i imamo pravo na loš dan. Nismo ostvarili što smo željeli - odgovorio je na to Čačić.

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Dinamo ove sezone igra toplo-hladno, pogotovo u Europi, ali ovo je opet bila partija za zaborav. Bezidejni i spori u napadu, neki igrači kao da su nezainteresirani i nedovoljno motivirani, falilo je energije i živosti, a s druge strane, Varaždinci su letjeli terenom. Pravovremeno ulazili u duele, osvajali sve ničije lopte, dominirali u drugom poluvremenu i zasluženo došli do velikog boda. 

- Zasluge idu domaćinima, bespoštedno su se borili. Mi smo napravili previše pogrešaka i tako izgubili tečnost u igri. Moramo se obnoviti za utorak. Razumijem navijače koji žele Dinamo koji je na 100 posto, ali u sportu to ne ide tako - kazao je Čačić. 

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Ludi ritam se nastavlja. U utorak Dinamo igra uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca. 

- Prva utakmica mogla je otići na obje strane, a otišla je na našu. Pogledao sam utakmicu još dva puta i imam drugačiji dojam nego s klupe. Bili su opasni, ali mogli smo imati i veće vodstvo. Podjednaki smo, s time da mi imamo prednost. Vjerujem da smo na dobrom putu. Tražimo Ligu prvaka te se ne zadovoljavamo Konferencijskom ligom. Vraćao sam Mahira Emrelija, ranije Boška Šutala... Rezultat ponekad trpi.

Dinamov kiks nije toliko problematičan jer sezona je duga i bit će još krivih koraka, ali zabrinjavajuća je igra. Ludogorec je pred vratima, već za četiri dana stiže na Maksimir, a Ante Čačić mora pod hitno nešto promijeniti jer njegov orkestar trokira na početku sezone. A već idući vikend na rasporedu je najveći hrvatski derbi protiv Hajduka.