Obavijesti

Sport

Komentari 12

Navijači Rapida ne smiju doći u Zagreb: Uefa im opalila kaznu

Navijači Rapida ne smiju doći u Zagreb: Uefa im opalila kaznu

Rapid je u 2. kolu Europske lige izgubio na gostovanju kod West Hama (2-0), a njegovi navijači su napravili kaos. Gađali su engleske navijače. Letjeli su predmeti, umiješali su se i zaštitari i policija. Na kraju ih je Uefa kaznila

VIDEO

Poraz od Rapida iz Beča u 3. kolu Europske lige poljuljao je Dinamove europske ambicije i ozbiljno zaklimao klupu Damira Krznara, no hrvatski prvak već ovaj četvrtak može utabati put prema novom europskom proljeću.

Pokretanje videa...

Navijači DInama u Beču 00:32

Dinamo će u četvrtak na Maksimiru ugostiti Rapid u 4. kolu Europske lige, a to je utakmica koja je biti ili ne biti za Krznara. Ako 'modri' dobiju, lakše će se disati nakon težeg razdoblja, a ako izgube, bit će upitan Krznarov status.

U Beču su dinamovci imali podršku nekoliko tisuća vjernih navijača koji su okupirali Beč, a sjajna atmosfera očekuje se i na Maksimiru. Na bečkom zdanju je bilo pravo nadmetanje između navijača Dinama i Rapida, no na Maksimiru će biti samo navijači hrvatskog kluba jer je Uefa zabranila dolazak gostujućih navijača.

West Ham United v Rapid Vienna - UEFA Europa League - Group H - London Stadium

Razlog? Rapid je u 2. kolu Europske lige izgubio na gostovanju kod West Hama (2-0), a njegovi navijači su napravili kaos. Gađali su engleske navijače. Letjeli su predmeti, umiješali su se i zaštitari i policija, a naposljetku su skupine morali razdvajati dodatnim ogradama. Zbog svega, Uefa ih je odlučila kazniti. 

West Ham United v Rapid Vienna - UEFA Europa League - Group H - London Stadium

Najavljivali su pohod na Zagreb, njih nekoliko tisuća, no na kraju će utakmicu morati pratiti na malim ekranima. To znači i manje posla za snage reda i mira. 

- GNK Dinamo zaprimio je dopis UEFA-e na temu kazne koju je SK Rapid dobio nakon utakmice protiv West Hama odigrane 30.9.2021. i potvrdu da na utakmici u četvrtak nema gostujućih navijača. Kazna se odnosi na to da SK Rapid ima zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za prvu iduću gostujuću utakmicu, što znači za utakmicu 4. kola Dinamo - Rapid na stadionu Maksimir u četvrtak 4.11. s početkom u 21:00h. Iz tog razloga na utakmici u četvrtak neće biti gostujućih navijača na tribini jug stadiona Maksimir. Tribina jug bit će zatvorena za gledatelje. Isto tako, GNK Dinamo neće prodavati ulaznice austrijskim državljanima za ovu utakmicu - objavio je Dinamo. 

UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo

Inače, hrvatski klub je u nedjelju objavio cijene ulaznica za susret protiv Rapida. Naravno, na Maksimir će se moći samo uz poštivanje svih epidemioloških mjera, točnije uz obavezno posjedovanje EU digitalne Covid potvrde. A Dinamovi će navijači ulaznice za zagrebački dvoboj Dinama i Rapida moći kupiti u rasponu od 120 do 200 kuna.

UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo

Najjeftinije su ulaznice za tribinu sjever dolje i tribinu sjever gore koje iznose po 120 kuna, zapad gore vrijedi" 150 kuna, dok su najskuplje ulaznice za tribinu zapad dolje, za njih će navijači trebati izdvojiti 200 kuna. Zatvorena je južna tribina za gostujuće navijače, a od ranije i istočna zbog posljedica potresa.

Dinamo je u ponedjeljak u 10 sati pustio ulaznice u online prodaju, a ona završava u četvrtak u 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani