Obavijesti

Sport

Komentari 45

Ne brinite, bit će golova! Zadnji put 0-0 odigrali prije 15 godina

Ne brinite, bit će golova! Zadnji put 0-0 odigrali prije 15 godina
2

Znate li kad je zadnji El Clasico završio remijem bez golova? Prije 15 godina! I to na Nou Campu kad su igrali Enrique protiv Zidanea. Na Bernabeuu posljednji put nije bilo golova 1987.

VIDEO

El Clasico, jedan od najvećih nogometnih derbija uopće opet će prikovati nogometne fanatike za male ekrane. Real od 20.45 sati dočekuje Barcelonu na Santiago Bernabeuu s tri boda više i utakmicom više. Prevedeno, s meč loptom!

Jedno je sigurno, bit će golova!  

Zadnji put Real i Barcelona odigrali su remi bez golova 2002. godine na Nou Campu. Na Bernabeuu je to bilo još dalje u prošlost, u sezoni 1986./1987!.

>> Messi šest Clasica bez gola, Zidane lovi rekord star 25 godina, Ronaldo Barci na Bernabeuu zabija samo iz penala, ključ je - Casemiro! A tu je i detaljna usporedba Modrića i Rakitića! Za koga navijate?

 

Tko će slaviti?
Real Madrid
Barcelona
Nitko
make a survey
 
 
 
 
 
 

Zizou šamarao Enriquea na terenu

Zinedine Zidane je u Realu proveo pet godina, odigrao je preko 150 utakmica. Luis Enrique je u Barceloni proveo osam godina s više od 200 utakmica za Katalonce. Zidane i Enrique imali su nekoliko zapaženih uloga u derbijima Reala i Barcelone.

Recimo, baš u tom remiju bez golova 2002. godine na Nou Campu, sadašnji treneri Reala i Barce žestoko su se zakačili. Zidane se unio u lice Luisu Enriqueu nakon čega ga je udario rukom u lice. Bilo je to nakon što je Zidanea srušio Carles Puyol.

Rivalstvo sa 115-godišnjom povijesti

Real i Barcelona prvu međusobnu utakmicu odigrali su 1902. godine, a Barcelona je slavila 3-1. Bilo je to u kupu, dok je Real u prvenstvu prvi osjetio slast pobjede u utakmici koja će ubrzo dobiti ime - El Clasico.

Bilo je to u veljači 1929. kad je slavio 2-1, a Barcelona je iste godine uzvratila s 1-0.

Leo Messi vodeći je strijelac u ovim utakmicama. Argentinac je zabio 21 gol u 33 utakmice, ali je posljednjih šest utakmica bez gola Realu. Cristiano Ronaldo dosad je zabio 16 golova u susretima protiv Barcelone.

Real utrpao Barci osam komada

Legendarni realovac Manuel Sanchiz ima najviše nastupa u el clasicima, čak 43 puta nastupio je u utakmicama protiv Barcelone. Ima dva nastupa više od Paca Genta, počasnog predsjednika Reala te Raula Gonzaleza.

Među aktivnim igračima, lider je Andres Iniesta s 34 nastupa, jedan više od Sergija Ramosa i Lea Messija. U sezoni 1934./1935. palo je najviše golova na utakmicama Reala i Barcelone u Madridu, čak 10! Real je slavio 8-2, a to je bila ujedno i najveća razlika kojom je kroz povijest dobio Katalonce u Madridu.

Barcina najveća pobjeda u Madridu je 5-0 iz sezone 1973./1974. 

Posljednji Španjolci koji su zabili u El Clasicu u Madridu su Andres Iniesta i Sergio Ramos. Iniesta je to napravio u 4-0 pobjedi Barcelone u sezoni 2015./2016., dok je Ramos zabio u sezoni 2012./2013.

Dva tima, 14 nacionalnosti

U Realu i Barceloni igraju igrači 14 različitih nacionalnosti. Najviše je Španjolaca, Brazilci imaju pet predstavnika, po četiri imaju Francuzi i Portugalci, Hrvatska je na tri igrača u dva najveća kluba svijeta, po dva predstavnika imaju Njemačka i Argentina...

Golova će biti, u to smo sigurni, a bit će i pakleno na terenu. Dobro, ne valjda ovako kako je bilo 2002. godine kad su se Zidane i Enrique gotovo potukli na travnjaku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao