Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Ne pamtim ovako nešto niti da je netko tako razbio Španjolsku'

'Ne pamtim ovako nešto niti da je netko tako razbio Španjolsku'

Navijači ponovno s radošću gledaju hrvatsku reprezentaciju koja im je proteklih 30-ak godina donijela toliko dobroga. I koja je, čini se, konačno izronila glavu iznad vode i duboko udahnula punim plućima

VIDEO

Čudesna Hrvatska je kao iz snova krenula na Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj. Hrvatski rukometaši razbili su doprvaka Španjolsku 39-29, a izbornik Goran Perkovac je na neki način opravdao što je govorio prije prvenstva: da je momčad koju vodi, u njegovim očima, zrela i dobra, premda mlada.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske

Pokretanje videa...

Hrvatska u Mannheimu 02:42

Naravno, tek je početak prvenstva i ne treba se zaletavati, no činjenica jest da nas u nedjelju čeka Austrija koja ne pripada u isti rang kao Španjolci. Povijest govori da se ne treba opuštati i da su nas takve reprezentacije znale mučiti, ali ako će Perkovčevi izabranici imati isti pristup kao u petak... Ne treba brinuti.

Spain vs Croatia

Veselin Vujović nahvalio Hrvatsku

S čime se slaže i Veselin Vujović, nekad proslavljeni igrač pa trener PPD Zagreba, danas izbornik Irana. Na Euru u Njemačkoj nije poslom, već će prvenstvo nakon dugo vremena pratiti bez stresa.

- Oduševljen sam onim što su kreirali hrvatski rukometaši protiv jedne Španjolske. Ne može svatko razbiti viceprvake Europe s 10 razlike. Hrvatska je jednom nogom u sljedećem krugu. Jer, Austrija s kojom igrate u nedjelju i Rumunjska koja je posljednja utakmica, za vas u skupini B nisu suparnici od kojih bi Hrvatska treba strepiti. E sad, samo da igrači ne polete. Čvrsto, s obje noge, trebaju momci stajati na zemlji. Nastaviti ovako kako su počeli - rekao je Vujović za danas.hr pa dodao:

- Ne mogu vjerovati da je Gonzalo Perez de Vargas Moreno imao samo jednu obranu, ne mogu vjerovati da Hernandez Ferrer, prema službenoj statistici EHF-a, nije imao niti jednu obranu.

2023.01.05 Katowice Pilka reczna Mezczyzn Turniej Noworoczny 2023 Belgia - Iran N/z Veselin Vujovic Foto /

Vujo: Ne pamtim ovako nešto

Španjolska je imala dvije obrane...

- Ma nebitno. Ja ovakvo što ne pamtim nikad, da su Španjolci imali samo dvije obrane, jednu-dvije, nebitno, premalo i strašno raritetno, šokantno... Gonzalo Perez de Vargas Moreno jedan je od najboljih golmana u Europi. Ne pamtim ovakvo što, dobro bi morao razmisliti. To je stvarno nevjerojatno. Čestitke Hrvatskoj, čestitke svim ljudima koji navijaju za Hrvatsku, čestitke svim mojim Hrvatima. Veselite se, zaslužili ste - rekao je Vujović.

Hrvatskim navijačima potrebno je vrlo malo za euforiju, no čini se da ponovno s radošću gledaju reprezentaciju koja im je proteklih 30-ak godina donijela toliko toga dobroga. I koja je, čini se, konačno izronila glavu iznad vode i duboko udahnula punim plućima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem