Obavijesti

Sport

Komentari 45

Neće 'modri' srljati na Poljudu, igrat će oprezno kao u Europi

Neće 'modri' srljati na Poljudu, igrat će oprezno kao u Europi
2

Mijo Caktaš zabio je u dresu Hajduka sedam golova Dinamu, više od njega zabijali su samo Andrija Anković i Joško Vidošević po osam, dok su Frane Matošić i Nenad Pralija zabili po sedam, kao i on...

VIDEO

Mijo Caktaš najiskusniji je igrač u postavi Hajduka, rijetki se igrači u novijoj povijesti mogu pohvaliti brojkama od 205 nastupa i 77 golova, koje je dugopoljski veznjak upisao u bilom dresu. Više od njega u HNL-u je zabio je samo Tomislav Erceg, a po broju utakmica u biranom je društvu Ante Miše, Josipa Skoke, Srđana Andrića, Marija Maloče...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk rođendan 00:34

U još jednoj statističkoj kategoriji Mijo je pri vrhu, Dinamu je zabio sedam golova, šest u prvenstvu i jedan u Superkupu, od toga čak šest na Maksimiru! Više su zabili samo Andrija Anković i Joško Vidošević po osam, dok su Frane Matošić i Nenad Pralija zabili po sedam, kao i Mijo.

Zabio je i u zadnjem ogledu, koji je završio neodlučenim ishodom 1:1.

- Meni su derbiji najdraže utakmice, kad igramo protiv slabijih momčadi, one se povuku u bunker i vrebaju iz kontre, a u derbiju se igra otvoreno, može se pokazati što tko zna i može. Nadam se da će tako biti i u srijedu i ako mogu birati, radije bih pobjedu nego sedmi gol Dinamu – kazao je kapetan Hajduka Mijo Caktaš.

U ovoj sezoni odigrali ste dva derbija, slavili ste na Poljudu dok je na Maksimiru ostalo neodlučeno. Dinamo ima veliku prednost na ljestvici, a opet, ispada da u ovoj sezoni ne može protiv vas, jedino Hajduka nisu pobijedili u HNL-u. Što je tome razlog?

- Trenutno smo Dinamo i mi dvije najbolje momčadi u HNL-u, a derbi je uvijek derbi, bez obzira na stanje na ljestvici. Oni se sigurno žele revanširati za poraz na Poljudu tako da očekujem dobru utakmicu u dobrom ambijentu...

Što možemo očekivati u srijedu, možete li slaviti protiv Dinama?

- Sigurno da oni žele pobjedu kao i mi, neće se oni doći braniti na Poljud, ali nećemo ni mi... I jedni i drugi imamo motiv, želimo pobjedu, jedina je razlika to što mi imamo prednost domaćeg terena. No u ovakvim utakmicama nema kalkulacija, normalno je da svi budemo na 100 %.

Ima li neki igrač iz redova Dinama koga posebno cijenite?

- Svi igrači Dinama imaju kvalitetu, dobri su i kao momčad i nema potrebe nekoga od njih posebno izdvajati.

U zadnje vrijeme vam je Gavranović najčešće zabijao iz pogrešaka obrane, Ademi je bio prevaga u sredini a Livaković jedan od najboljih pojedinaca u redovima Dinama?

- Tko god od nas bude igrao, mora svesti pogreške na minimum..., Ademi je njihov stožerni igrač, kapetan..., a što se tiče Livakovića, dobar je golman, ali ja sam mu zabio tri gola, znači da je i on savladiv.

Na što treba posebno obratiti pozornost kod Dinama?

- Kvalitetna su momčad i oni neće doći samo tako, srljati u napad, čekat će i oni kontru i polukontru, kao što su radili na europskim utakmicama. Ali i mi ćemo se dobro pripremiti.

Zadnje dvije utakmice junak Hajduka je bio golman Ljubić, hoće li opet Hajdukov golman morati biti najbolji da bi uzeli bodove?

- Mi ćemo pokušati odigrati tako dobro da naš golman ima što manje posla...

Što je po vašem mišljenju donio Tudorov novi sustav igre i odgovara li vam više od onoga što ste igrali u prvom dijelu sezone?

- Već sam igrao kod njega u ovoj formaciji, nije mi strana. Uz svo njegovo znanje donio nam je i energiju koju ovaj klub zaslužuje. Igramo napadački nogomet, vidi se to po zadnjoj utakmici doma protiv Gorice. Čim igraš napadački, ne možeš reći da ti se to ne sviđa, nogomet se igra za golove.

Hoće li se i u nastavku sezone ponavljati utakmice poput Gorice, efikasne, atraktivne...?

- Mi ćemo težiti tome. Volimo zabiti puno golova, vidjet ćemo...

Nedavno se među navijačima i u dijelu medija pojavila špekulacija da ste vi, Nejašmić i Blagajić, svi iz iste agencije, prijavili visoku temperaturu i namjerno  izbjegli put u Koprivnicu? Kako to komentirate i je li vam ta špekulacija napravila probleme?

- To je smiješno, klub je po tom pitanju sve rekao i iskomunicirao. Sve je jasno i čisto, nakon toga nema potrebe ništa dodavati.

Sanjate li još onu osječku stativu?

- Ne sanjam, šteta što nije ušla... Dobra je bila šansa, nije bilo sreće, unutarnja stativa, pa po liniji...

Rijeku, Slaven i Inter bez vas u sastavu Hajduk nije dobio...Može li Hajduk bez vas?

- Tako se poklopilo. Što da kažem sam za sebe, neka o meni drugi govore.

Opet ste kapetan?

- Čast i zadovoljstvo mi je biti kapetan, to je trenerova odluka i ja sam je kao takvu prihvatio. Nema se tu nešto posebno za dodati.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao