Obavijesti

Sport

Komentari 186

Besplatno su pustili Faka: Ovo je najsretniji dan u mom životu

Besplatno su pustili Faka: Ovo je najsretniji dan u mom životu
1

Završena je trakavica i neizvjesnost mladog 23-godišnjeg biatlonca Jakova Faka. Hrvatski biatlonski savez dao mu je dozvolu da nastupa za slovensku reprezentaciju

VIDEO

Jakov Fak dobio je od Hrvatskog biatlonskog saveza dozvolu da nastupa za Sloveniju, piše 24ur. 

"Hrvatski i slovenski biatlonski savez nakon zajednički dogovorenih stavova na sjednicama u lipnju, srpnju i studenom ove godine, 18. studenog 2010. godine utvrdili su tekst sporazuma o suradnji u području organizacije priprema, natjecanja, kadrovske suradnje i uopće razvoja biatlona u regiji", javili su iz HBS-a.

"Utvrdivši da su ispunjeni svi uvjeti Hrvatskog biatlonskog saveza, predsjedništvo saveza dalo je dozvolu Jakovu Faku da nastavi sa sportskom karijerom po vlastitom izboru", prenio je stav HBS-a Hrvoje Grubišić, direktor marketinga za odnose s javnošću.

U medijima se nagađa kako je odšteta u od 100.000 eura, koliko je za propale sponzorske ugovore iz Fakova doba tražila hrvatska strana, smanjena na 60.000 eura te da je dogovorena isplata u tri rate.

- To nije istina. Nema nikakve odštete! Dogovorili smo zajedničku organizaciju natjecanja na njihovim poligonima te da će nam pomoći u izobrazbi talenata - rekao je Robert Kontak, glavni tajnik Hrvatskog biatlonskog saveza.

Trenirao je osvajač brončanih olimpijskih i svjetskih medalja za Hrvatsku sa Slovencima i nestrpljivo čekao ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza na temelju koje bi mogao zastupati za Sloveniju. Ispisnice nije bilo, nervoza je rasla i doživjela vrhunac na konferenciji za novinare prije 10-ak dana.

- Razmišljam čak i o prekidu karijere - rekao je tada neutješnji Jakov Fak.

No nije se predao. Nastavio je trenirati uz nadu da će se dva saveza dogovoriti.

- Treniram, dobro se osjećam, no bojim se da bi ovo sve moglo ostaviti posljedice na moju psihu - rekao je Fak nedavno za slovenske medije. 

Sad se više ne mora brinuti. Dobio je papire. Konačno može raditi ono što najbolje zna. Pod kojom zastavom? To je njegov izbor, izbor koji se mora poštivati, ne osuđivati.

- Drago mi je da se sve riješilo. Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Hvala svim koji su me podržavali. Ovaj papir koji držim u ruci pokazuje da su sportski odnosi između Hrvatske i Slovenije odlični - rekao je Jakov Fak za 24ur. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna