Obavijesti

Sport

Komentari 22

Nećemo se mijenjati: Ježa će gutati tko u Hajduka dirne...

Nećemo se mijenjati: Ježa će gutati tko u Hajduka dirne...
7

Proglašavali su nas ovakvima ili onakvima, ali Hajduk je bio simbol otpora i 1911. i 1941. i 1991., pa je tako i 2016. I na tome ćemo ustrajati, kaže Radovani

VIDEO

Na posebnoj svečanosti u splitskoj trajektnoj luci Hajduk je danas započeo svečanu proslavu 105. rođendana koja će se nastaviti utakmicom protiv Slaven Belupa u 17 sati na Poljudu. 

Tijekom proslave Splićani su otvorili novi "fan shop" u trajektnoj luci te produžili ugovor s drugim najvećim klupskim sponzorom, Splitskom bankom.

- Nakon Dubrovnika i Zadra i splitska trajektna luka dobiva Hajdukov "fan shop" u kojem će svi navijači koji putuju prema otocima moći pronaći naše suvenire - rekao je predsjednik Hajdukovog nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković.

Svečanosti su nazočili brojni uglednici poput izaslanika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Splićanin Andro Krstulović Opara, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Ivo Baldasar, saborski zastupnici Gjurković, Lalovac, Kovačić, Škorić te brojni legendarni igrači splitskog kluba.

U posebno nadahnutom govoru predsjednik Hajdukove skupštine Vinko Radovani naglasio je kako je Hajduk bio i ostao simbol borbe za pravednost i simbol otpora.

- Proglašavali su nas ovakvima ili onakvima, ali Hajduk je bio simbol otpora i 1911. i 1941. i 1991., pa je tako i 2016. I na tome ćemo ustrajati. Sve češće mi na pamet pada jedna stara Hajdukova pjesma koja sve više dobiva smisao u ovo moderno vrijeme. Ona glasi "Ježa će gutati tko Hajduka dirne". 

Gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je kako Grad kao većinski vlasnik podržava Hajduk i ono što radi uprava. 

- Ponajviše njihovom zaslugom, ali i zaslugom Torcide i udruge Naš Hajduk klub je doveden u mirnu luku, a sad čekamo da se veže na vez broj 1, no prije toga moramo s tog veza maknuti neke koji se na njega ilegalno vezuju - rekao je Baldasar. 

Novi dvogodišnji ugovor Hajduka i Splitske banke težak je dva i pol milijuna kuna po sezoni čime Splitska banka postaje drugi najveći sponzor kluba te nastavlja tradiciju najdugovječnijeg sponzora od preko 25 godina. 

Predsjednik uprave Splitske banke Andre-Marc Prudent rekao je kako su ga odmah po dolasku u Split upozorili da je Hajduk vrlo važan čimbenik grada i regije te da mora posebno voditi računa o tome.

- Nije mi trebalo dugo da to shvatim, doista je istina da se za mnoge klubove navija, a da se samo za jedan živi. Tome svjedočim svaki dan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...