Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nedodirljiva: Sandra Perković uzela i Dijamantnu ligu u Oslu!

Nedodirljiva: Sandra Perković uzela i Dijamantnu ligu u Oslu!
1

Hrvatska bacačica diska na najbolji je način najavila obranu titule na nadolazećem Europskom prvenstvu ostvarivši i treću pobjedu u tri nastupa u Dijamantnoj ligi

VIDEO

Sandra Perković ove sezone nema konkurenciju u bacanju diska. Hrvatska bacačica je ostvarila i treću pobjedu u trećem nastupu Dijamantne lige. Zagrepčanka je nakon slavlja u Šangaju i Eugeneu slavila u glavnom gradu Norveške Oslu bacivši najdalji hitac od 64.89 metara.

Pobjeda je tim veća jer ju je Perković ostvarila o najjačoj konkurenciji dosad predvođenoj Njemicom Nadine Müller, svjetskom doprvakinjom i vlasnicom najboljeg ovosezonskog rezultata, te Kubankom Yarelis Barrios, aktualnom olimpijskom doprvakinjom.

Pobjednički je hitac hrvatska atletičarka ostvarila u četvrtoj seriji, a treba spomenuti i da bi sa svojim drugim današnjim hicem po duljini (63.69) također osvojila prvo mjesto. Druga je na koncu bila Müller (63.60), a treća Barrios (63.57).

- Bilo je zanimljivo, malo sam bila umorna od ova dva prethodna natjecanja. Ipak su bila na dalekim destinacijama i iscrpljena sam malo, ali ipak sam izdržala, nisam se dala - rekla je Perković i dodala:

- Zadovoljna sam sa 64.89 metara. Ah Oslo je Oslo i 2010. je poremetio prosjek, ali pobjeda je pobjeda. To su nova četiri boda, kako ne bih bila sretna. Malo je bilo hladno, mene su mučili ženski problemi, ali odlično je.

S maksimalne tri pobjede Perković vodi s 12 bodova, a u utrci za konačnog pobjednika potrebno je skupiti najviše bodova nakon 14 mitinga. Ova pobjeda odlična je najava za nadolazeće Europsko prvenstvo u Helsinkiju od 27. lipnja do 1. srpnja u kojem će braniti europski naslov iz Barcelone od prije dvije godine. Sljedeći nastup u Dijamantnoj ligi je 6. srpnja u Parizu.

Pobjeda joj je donijela i 10.000 eura nagrade.

Dijamantna liga, Oslo, bacanje diska, rezultati:

1. Sandra Perković (Hrv) 64.89 metara

2. Nadine Müller (Njem) 63.60

3. Yarelis Barrios (Kub) 63.57

 Ukupni redoslijed u Dijamantnoj ligi (bacanje diska):

1. Sandra Perković (Hrv) 12 bodova

2. Stephanie Brown-Trafton (SAD) 2

    Nadine Müller (Njem) 2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome