Obavijesti

Sport

Komentari 141

Negira da se rodio u Hrvatskoj, sad će igrati protiv 'vatrenih': Greška! Ja sam iz Srpske Krajine

Negira da se rodio u Hrvatskoj, sad će igrati protiv 'vatrenih': Greška! Ja sam iz Srpske Krajine
8

To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, rekao je Borjan koji će igrati protiv Hrvatske u drugom kolu SP-a u Kataru

VIDEO

Od 1986. Kanada nije igrala na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kanađani se vraćaju među najbolje reprezentacije svijeta nakon 36 godina, što su potvrdili pobjedom nad Jamajkom 4-0 u pretposljednjem kolu kvalifikacija CONCACAF-a.

Ždrijeb ih je spojio s Hrvatskom u skupinu F, skupa s Belgijom i Marokom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Za Kanadu brani Milan Borjan (34), inače golman Crvene zvezde. Rodio se 1987. u Kninu te su mu u nekim intervjuima znali istaknuti da je rođen u Hrvatskoj, no on je to spremno negirao spominjući Krajinu. Nosio je i majicu "Srpska Krajina" čime je privukao pažnju na sebe, a vjerojatno i naklonost Delija.

World Cup - Concacaf Qualifiers - Costa Rica v Canada

- Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu - upitao ga je novinar B92 na što je golman odgovorio:

- Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - rekao je Borjan za B92.

Te 1987. spomenuta "Srpska Krajina" nije mogla ni postojati jer je ona unutar Hrvatske postojala od 1991. do 1995. kad su ugašene sve misli o "Velikoj Srbiji".

- Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati.

Na pitanje o tome je li razmišljao braniti za Srbiju rekao je:

- Nemoguće je da branim za Srbiju jer imam već 40 nastupa za Kanadu. Tamo se dobro osjećam, uklopio sam se u sustav i imamo velike planove - rekao je.

Jedan je, evo, već ostvario plasmanom na SP. Nadamo se da neće imati sreće 27. studenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu