Obavijesti

Sport

Komentari 371

Kakav ždrijeb: Hrvatska otvara protiv Vahe, ide i na povratnike na SP Kanađane i jake Belgijce!

Kakav ždrijeb: Hrvatska otvara protiv Vahe, ide i na povratnike na SP Kanađane i jake Belgijce!
18

'Vatreni' su ždrijebanjem završili u skupini F s Belgijom, a SP otvaraju protiv Maroka. Križamo se sa skupinom E u kojoj su Španjolska i Njemačka. S Kanadom igramo u drugom kolu, a Belgijom u trećem

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

POGLEDAJTE VIDEO: SP u Kataru

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

World Cup - Final Draw

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

To će biti drugo Svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu nakon onog u Južnoj Koreji i Japanu 2002., a prvo u arapskom svijetu te posljednje izdanje Svjetskog prvenstva na kojem nastupaju 32 reprezentacije jer će se broj sudionika povećati na SP 2026 na 48.

Zbog iznimno visokih temperatura u Kataru tijekom ljetnih mjeseci, ovo Svjetsko prvenstvo održat će se od kraja studenog do sredine prosinca, što ga time čini prvim mundijalom u povijesti koje se neće održati u svibnju, lipnju ili srpnju.

World Cup - Final Draw

Također, ovo je bio i prvi ždrijeb SP-a na kome nisu poznati svi sudionici s obzirom da se još traže tri reprezentacije, koje moraju u lipnju izboriti plasman kroz dodatne kvalifikacije.

Francuska brani naslov prvaka, a Hrvatska je svjetski doprvak.

Svi parovi, datumi i satnice utakmica na SP-u: Evo na koga možemo u osmini finala...
Svi parovi, datumi i satnice utakmica na SP-u: Evo na koga možemo u osmini finala...

Zlatko Dalić neće biti jedini Hrvat-izbornik u Kataru jer je izbornik Irana, koji je u skupini s Engleskom, SAD-om i pobjednikom europskog doigravanja.  

Španjolska će se u svojoj skupini na Svjetskom prvenstvu 2022. suočiti s Njemačkom, Japanom i Kostarikom ili Novim Zelandom, dok će branitelj naslova Francuska igrati s Danskom, Tunisom i pobjednikom interkontinentalnog baraža.Katar, zemlja domaćin, imat će Nizozemsku, Senegal i Ekvador u svojoj skupini za svoje prvo Svjetsko prvenstvo. 

World Cup - Final Draw

U skupini D Argentina se sastaje s Saudijskom Arabijom, Poljskom i Meksikom, a Brazil, rekorder s pet naslova, no posljednji prije 20 godina, bit će u vrlo jakoj skupini sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom.

Portugal, Urugvaj, Južna Koreja i Gana su u skupini G.

World Cup - Final Draw
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ŽDRIJEB ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2022. 18:00 , DOHA
Sortiranje događaja
KOMPLETAN ŽDRIJEB

Skupina A: Katar, Ekvador, Senegal, Nizozemska

Skupina B: Engleska, Iran, SAD, Wales/Škotska - Ukrajina

Skupina C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska

Skupina D: Francuska, ICP1 (Peru/UAE/Australija), Danska, Tunis

Skupina E: Španjolska, ICP 2 (Kostarika/Novi Zeland), Njemačka, Japan

Skupina F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvatska

Skupina G: Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun

Skupina H: Portugal, Gana, Urugvaj, Južna Koreja

Hrvatska nogometna reprezentacija ždrijebanjem je završila u skupini F s Belgijom. Križamo se sa skupinom E u kojoj su Španjolska i Njemačka, ali s Belgijom ne igramo u prvom kolu nego tek u trećem. U drugom kolu igramo protiv Kanade.

24sata
BREKALO ZA 24SATA

Svi smo htjeli Katar, a osim njih u prvom potu nije bilo laganih suparnika. Kanada bi mogla biti iznenađenje turnira, ali mi ne smijemo dopustiti da i nas iznenade, sigurno smo bolji - rekao je Josip Brekalo, a ostatak intervjua pročitajte OVDJE

24sata
REAKCIJE PROTIVNIKA

Belgijski mediji znaju kakvom artiljerijom raspolaže Roberto Martinez, no isto tako da Hrvatska ima godinama unazad ponajboljeg veznjaka svijeta.

"Možda ima 36 godina, ali Luka Modrić je još uvijek na devetom oblaku. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. i dalje je jedan od ključnih karika Real Madrida, koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. I unatoč poodmakloj dobi, zbog koje mu je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo, veznjak još uvijek puno trči! Gotovo brže od vremena...", piše Le Soir.

Ostale reakcije pročitaje OVDJE

24sata
ŠTO KAŽU KLADIONICE?

Kladionice su nakon ždrijeba izašle s revidiranim koeficijentima za osvajanje SP-a. Hrvatska je prije ždrijeba bila između 13. i 15. mjesta na listi, a sad ju kladionice vide kao 11. najizgledniju reprezentaciju za osvajanje Mundijala. Vjerojatnost za to je oko 2,4 posto, a kvota je oko 50.

A tko je najveći favorit i tko slijedi odmah iza njega, pročitajte OVDJE

24sata
KAKVA JE BELGIJA?

Prije više od 40 godina Belgija je igrala finale Eura, 1986. i polufinale SP-a, ali ono čime već nekoliko posljednjih godina raspolaže Belgija, teško da će se ikad više okupiti na istom mjestu u isto vrijeme. A sad će Belgijci igrati u skupini na Svjetskom prvenstvu u skupini F protiv Belgije, Maroka i - Hrvatske.

Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Dries Mertens, pa Eden Hazard, doduše iz nekih boljih dana. Čudo je ono čime na papiru raspolaže Belgija i Roberto Martinez koji je reprezentaciju preuzeo 2017. godine. 

Više o reprezentaciji Belgije pročitajte OVDJE.

24sata
Komentari 371