Obavijesti

Sport

Komentari 242

Rakitić osvojio Europsku ligu! Beto produljio kletvu Benfice

Rakitić osvojio Europsku ligu! Beto produljio kletvu Benfice
26

Sevilla je nakon penala pobijedila Benficu 4-2 (0-0) zahvaljujući obranama golmana Beta stigavši tako do treće titule u Europskoj ligi. Raketa je ponovio uspjeh Srne

VIDEO

Prije pet godina u Istanbulu gledali smo prvog hrvatskog nogometaša Darija Srnu, koji je s kapetanskom vrpcom podigao trofej Europske lige, a u Torinu prvi ga je poljubio Ivan Rakitić!

Njegova Sevilla je nakon maratonske drame osvojila drugo najvažnije klupsko natjecanje svladavši Benficu nakon penala 4-2 (0-0)!

Raketa je večeras ispisao našu nogometnu povijest postavši sedmi Hrvat s naslovom Kupa Uefe/Europske lige te tek drugi kapetan. Koliko je ključan bio u finalu govori i Uefina nagrada Rakitiću za najboljeg igrača utakmice.

Lutrija penala ponovo se pokazala sretnom za Andalužane, koji su nakon sedam godina do nove titule ponovo došli nakon raspucavanja s bijele točke. Tada u Glasgowu sreće nije imao Espanyol, a Benficino prokletstvo Bele Guttmanna u europskim finalima produljio je golman Beto.

Upravo je on bio junak kao što je to bio slučaj s Palopom 2007. godine, obranivši dva penala, Oscaru Cardozu i Rodrigu

- Osjećam veliki ponos što sam dio ove momčadi. Sve je završilo na najbolji mogući način. Posvećujem pobjedu svojem ocu, koji bi bio ponosan na mene. Znam da je sa mnom bio kad sam stajao na golu. Ovo je pobjeda za sve navijače Seville - rekao je Beto.

U četvrtoj seriji za veliko slavlje treće titule Europske lige zabio je Kevin GameiroBenficina noćna mora u Europi tako se nastavila izgubivši i osmo finale te drugo Europske lige u nizu.

Pobjeda je mogla otići i na drugu stranu, no golman Beto zaključao je svoj gol kroz 120 minuta. Sjajno je branio u završnici prvog poluvremena pokušaje Maxija Pereire i Rodriga te posebno Lime u 84. minuti skinuvši loptu pod prečkom.

No i Benficin čuvar mreže Oblak namučio je Reyesa, kojemu je skinuo nekoliko udaraca, a u 101. minuti spasila ga je samo sreća. Carlos Bacca sjurio se po desnoj strani, bio u čistoj 'zicer' poziciji, ali je pucao malo pored gola. Srećom po Sevillu, njegov promašaj se nije pokazao tragičnim jer su sva četiri igrača u raspucavanju penala bila precizna.

- Nije lako kad izgubiš pogotovo nakon što si dao sve od sebe. Od sutra razmišljamo o novom finalu, a na terenu ćemo pokazati koliko smo jaki, kao što uvijek napravimo - rekao je razočarani Benficin Ezequiel Garay.

Po prvi put u povijesti Europske lige finale je završilo bez golova, a posljednji put to se dogodilo u finalu Kupa Uefe 2000. godine kad je Galatasaray na penale dobio Arsenal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše