Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Neka moj prijatelj Beqiraj bude najbolji strijelac, a nama titula'

'Neka moj prijatelj Beqiraj bude najbolji strijelac, a nama titula'
1

Ivan Vuković u Hajduk je stigao iz podgoričke Budućnosti. Oduševio je na utakmici protiv Šibenika. Želi pokloniti titulu prvaka navijačima i prekinuti dominaciju Dinama

VIDEO

Pored sretnog strijelca pobjedničkog gola, Marina Tomasova, gotovo 20.000 gledatelja, koliko ih je na Poljudu svjedočilo pobjedi Hajduka nad Šibenikom 2-1, najzadovoljnije je igrom prinove iz podgoričke Budućnosti, Ivana Vukovića – Gige.

- Zadovoljan sam, solidno sam odigrao, dva puta asistirao za gol, pogodio prečku – skroman je Vuković. 

- Nisam skroman, najvažnije je da smo pobijedili i upisali tri boda i usrećili naše navijače koji su došli u velikom broju i bodrili nas od prve do zadnje minute. Bilo je teško, ali ovakva će biti svaka sljedeća utakmica na Poljudu, gdje se svi zatvore i pokušavaju sačuvati 0-0 - rekaao je.

Vuković je pravo osvježenje u Hajdukovom veznom redu i napadu, lopta mu se lijepi za noge. 

- Tako sam igrao i u Budućnosti, dao sam puno golova, puno i asistirao. U mladosti sam obožavao Tottija, sviđa mi se njegov stil. 

U odnosu na prošlu sezonu Balakovljev Hajduk je pokazao više konkretnosti i ubojitosti, pogotovo napadačka četvorka Anas, Vuković, Tomasov i Vukušić.

- Ne znam kako je bilo prošle sezone ali ovo protiv Šibenika je bilo dobro. Tomasov je po meni naš najbolji igrač, s njim se i najbolje slažem na terenu. Anas je ekstra klasa već sada, mogu misliti kakav je to igrač ako svi kažu da se tek treba probuditi. Vukušić je bio najbolji strijelac... Vjerujem i u svoju kvalitetu, znam da zaslužujem igrati i u većem klubu od Hajduka i to ću pokazati na terenu. Kad se tome doda iskustvo Andrića i Balakova, te podrška navijača, vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat. 

Dobar rezultat je po Vukoviću samo naslov prvaka. 

- Kup i Europska liga su dodatni plus, ali naslov prvaka je ono što želimo pokloniti navijačima. Dvije godine za redom bio sam najbolji igrač i strijelac Crne gore. Odbio sam brojne ponude, neke i financijski puno bolje od Hajdukove, jer me nisu zadovoljavale ambicije kluba. Hajdukovu sam prihvatio odmah, jer je to klub koji se bori za trofeje - rekao je Vuković koji priznaje kako je ogled s Barcelonom bio dodatni motiv za dolazak.

- Ne pruža se prilika igračima našega nivoa često igrati protiv europskog prvaka Barcelone. To se događa jednom u životu. Bit će to čudo, utakmica u kojoj će svi uživati. I gledatelji i mi na terenu. Neće biti Messija ali stiže najbolji tandem veznih igrača u povijesti nogometa, Xavi i Iniesta. 

Vrijedi za dvije desetke

Igrom slučaja Vuković je nakon debija prvi intervju dao za 24sata. 

- Baš mi je drago, 24 mi je najdraži broj – nasmijao se, a na pitanje zašto je uzeo broj 20 na dresu, a ne 24, odgovorio:

- Tičinović je već zauzeo broj 24. 

- Dali smo Gigi broj 20 jer on vrijedi za dvije desetke – dobacio je glasnogovornik Hajduka Ante Bilić. 

Beqiraj prijatelj i protivnik

- Tri godine smo igrali skupa, Bećo i Giga bio je najbolji tandem u Crnoj gori, dali smo zajedno preko 100 golova.... Veliki smo prijatelji, Bećo je sjajan igrač i momak, pokazao je to već prve godine u dresu Dinama i pred njim je velika budućnost - kazao je Vuković, koji je pristao na scenarij da Beqiraj bude prvi topnik ovogodišnjeg HNL-a, a da Hajduk uzme naslov prvaka. 

Tenis

U slobodno vrijeme volim igrati tenis, jedva čekam par slobodnih dana da odigram protiv Ahmada Sharbinija, Andrića ili Kreše Ljubičića, čuo sam da  oni također dobro igraju, kaže Vuković.

Vic o Crnogorcima

Vuković se samo nasmijao na pitanje koji mu je najdraži vic o Crnogorcima.  

- Ima ih milijun, ne mogu izdvojiti najdraži. Ali uglavnom su istiniti, ha, ha, ha... Mi smo Crnogorci sličnog mentaliteta kao i Dalmatinci, zato sam se tako brzo i uklopio u momčad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"