Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nekoć su Partizan srušili Tomas i Graves, a danas Prka i Nakić

Nekoć su Partizan srušili Tomas i Graves, a danas Prka i Nakić

Umjesto da se sav novac iz skromnog budžeta potroši na preplaćene strance kao prijašnjih godina, Cibona je odlučila dati malo više toga u ruke mlađim igračima. Moglo bi se isplatiti

VIDEO

Nakon dugih 11 godina suše bez pobjede u Beogradu nad Partizanom, Cibona je u subotu navečer slavila 90-87 protiv srpskog kluba i skinula jedan od većih skalpova ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Jovanović preuzima Cibonu

Pokretanje videa...

Vladimir Jovanović preuzeo Cibonu 05:05

Istina, nije Partizan ni blizu jak kao onaj iz prošlosti. 'Crno-bijeli' su izgubili sad već šest susreta zaredom, ali gostovanja u Beogradu proteklih su godina svim hrvatskim abaligašima praktički nepremostiva prepreka.

Srpski mediji o trijumfu Cibone u Beogradu: Kakav festival! Trener Partizana dat će otkaz?
Srpski mediji o trijumfu Cibone u Beogradu: Kakav festival! Trener Partizana dat će otkaz?

Nekoć Tomas i Graves, danas Prka i Nakić

Davnog 13. listopada 2009. godine pobijedila je Cibona Partizan u gostima 64-51. Najbolji je tad bio Marko Tomas s 22 poena, a drugi strijelac bio je Antonio Graves s 15 poena. Te sezone moćna je Cibona bila prva u regularnom dijelu ABA lige s omjerom 20-6, a u finalu im je presudio upravo Partizan 75-74 onom povijesnom tricom koju je s pola terena zabio Kecman.

Godinama je od tad Cibona samo tonula sve dublje i dublje, a igranje u ABA ligi postalo je samo borba za opstanak. Redovno su se dovodili strani razigravači, mahom promašaji, čije su plaće išle i od deset tisuća eura nadalje, a oni su zauzvrat na terenu davali mizerne učinke od par poena i pokojom asistencijom po utakmici.

I onda je ovog ljeta napravljen blagi zaokret klupske politike. Umjesto da se sav novac iz skromnog budžeta potroši na preplaćene strance, Cibona je odlučila dati malo više toga u ruke mlađim igračima. U još je veću ulogu ušao Roko Prkačin koji je postao i kapetan momčadi, a 'vukovi' su platili dvije masne odštete za dvojicu mladih talenata - Tonija Nakića i Matea Drežnjaka.

Uz njih trojicu, u prvi je plan iskočio i Lovro Gnjidić koji nerijetko pokazuje bljeskove svog talenta na bekovskim pozicijama, a usprkos i dalje brojnim čudnim potezima koje vuče klub, ovaj recept u kojem se najviše tereta baca na mlada leđa u subotu je dao prve plodove.

Srušili Partizan: Pogledajte NBA akciju mladih zvijezda Cibone
Srušili Partizan: Pogledajte NBA akciju mladih zvijezda Cibone

Upravo su dvojica od spomenute četvorice mladića briljirala protiv Partizana. Roko Prkačin i Toni Nakić dali su po 23 poena svaki, a novi trener Vladimir Jovanović nakon dva nezgodna poraza protiv Splita napokon je došao i do trijumfa. S obzirom na to da je prije Cibone bio u FMP-u i Crvenoj zvezdi, za očekivati je da mu je upravo ova pobjeda - posebno slatka.

Cibona srušila Partizan u Srbiji nakon 11 godina! Čudesni Nakić bombardirao ih sa sedam trica
Cibona srušila Partizan u Srbiji nakon 11 godina! Čudesni Nakić bombardirao ih sa sedam trica

Budućnost je slatka

A posebno bi slatka trebala biti i navijačima Cibone, koji bi ovu pobjedu mogli gledati i kao znak dolaska nekih boljih vremena, s obzirom da je za očekivati da ovi igrači mogu samo biti bolji nego što jesu.

POGLEDAJTE VIDEO: Cibosi slave

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KK Cibona (@kk_cibona)

Iako Prkačin na trenutke zna izgledati kruto te je sklon nekim nepromišljenim greškama na terenu, što je za mladog igrača normalno, i dalje se radi o jednom od najvećih talenata koje je Hrvatska imala posljednjih godina te je za očekivati kako će taj talent svakoga dana sve više dolaziti do izražaja, a Cibona će onda imati koristi i od njegovih igara te od potencijalne odštete koju bi mogla dobiti za njega, pogotovo u slučaju odlaska u NBA ligu. Te odštete uglavnom se vrte oko 650 tisuća eura...

Nakić bi se također mogao itekako isplatiti Ciboni. Iako mu je trebalo nekoliko mjeseci da nađe svoj ritam te je i dalje ponekad sklon nestati s terena u napadačkom dijelu igre, nakon bivšeg trenera Ivana Velića i novi je trener sklon da Šibenčaninu daje veliku količinu minuta iz jednostavnog razloga - Nakić radi sve.

Jedan je od korisnijih obrambenih igrača koje Cibona ima, a u napadu je sklon traženju najbolje opcije - makar to značilo da on sam neće uputiti šut i po deset minuta igre. Razigravanje mu je uvijek bila jedna od jačih strana, a šut najjača, što obožavatelji hrvatske košarke znaju već godinama, točnije sedam. Jer toliko je godina prošlo otkad je Nakić, tada 14-godišnjak, osvojio All-Star natjecanje u tricama na svom Baldekinu protiv nekih od najvećih šuterskih zvijezda tadašnje, jače hrvatske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Toni Nakić (14) nakon osvajanja All-Stara u tricama 2014. godine

A svakako ne treba zanemariti ni Matea Drežnjaka, koji je usprkos skromnijoj partiji protiv Partizana bio upravo taj koji je srpskom klubu zabio posljednji čavao u lijes s nekoliko bacanja i košem u produžetku. Njegova energija i doprinos u obrani, pogotovo kad je koncentriran, na razini su višoj od onoga na što je Cibona proteklih sezona navikla od svojih igrača, a kontre koje vode do moćnih zakucavanja prava su divota za sve Smogovce koji vjerojatno iz dana u dan razmišljaju početi se vraćati na utakmice svog voljenog kluba.

Kluba koji možda napokon izađe iz jednog turobnog razdoblja prepunog preplaćivanja poluproizvoda i zbunjujućih odluka. Kojih, ne lažimo se, i dalje itekako ima, ali ova skupina mladića mogla bi sama nadjačati sve nepromišljenosti koje godinama gledamo...

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja