Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Nema deset utakmica šanse nego ili jesi ili nisi za Rijeku'

'Nema deset utakmica šanse nego ili jesi ili nisi za Rijeku'
4

Lokomotivi idemo bez Prskala, Capana, Galovića, a možda i Pavičića, ali i idemo da bi pobijedili i uzeli prva tri proljetna boda. Nije mi trebalo deset novih igrača, imamo pravu momčad, kaže Rožman

VIDEO

Nema više 'pripremnih i(li) 'prijateljskih', nema više 'provjera' bez bodovnih posljedica. Kreće nam Prva HNL, a Rijeka proljeće otvara na jednom od najneugodnijih gostovanja, kod Lokomotive.

Pokretanje videa...

00:32

Mladi šef Simon Rožman (36) govori o pripremama, prijelaznom roku, Lokomotivi, ozljedama, ambicijama...

- Brzo je prošlo 40-ak dana od zadnje utakmice. Jedva opet čekamo natjecanje, tenziju lova na bodove. Napravili smo sve što smo htjeli, sad svaki igrač zna što mu je činiti u svakom trenutku - govori slovenski trener.

- Lokomotiva nije puno mijenjala momčad. Treba paziti na njihovu kontru i dubinu preko krila. Mi imamo uvijek istu želju: pobjeda u svakoj utakmici. Igrači su dobili informacije o Lokomotivi, ali mene zanima kakvi ćemo mi biti. Kakvi u tranziciji, kakvi kad izgubimo loptu itd...

Izostanci?

- Bit ćemo bez Prskala, Capana, Galovića, a možda i Pavičića. Bude li obavio cijeli trening, Pave ide s nama u Zagreb. Ako ne, ostaje sa Galovićem, Capanom i Prskalom. Znam tko će braniti, ali neću reći hoće li to biti Pandur ili Nwolokor. Imamo kvalitetu i bez Prskala.

Novi stoperski par, Velkovski-Escoval?

- Svatko mora biti pravi. Nitko neće dobiti deset utakmica nego jednu, dvije ili tri i... To je to. Ili jesi ili nisi igrač za Rijeku. Odlasci su normalni, a oni koju su tu moraju pokazati da zaslužuju Rijekin dres.

Zadnji dan prijelaznog roka?

- Miran je tu kod nas. Znamo da prava ponuda u bilo kojem trenutku može promijeniti stvari, ali igrači su fokusirani na početak drugog dijela sezone. Prijelazni rok ili ne: mi smo mirni. Da, Acosty niti je otišao u Koreju, a nije ni produžio ugovor... Ako se nađe klub koji će zadovoljiti sve kriterije, onda ide. Ako ne, lako ćemo se dogovoriti da ostane. Puno je energije uložio u sebe i ispravio neke pogreške.

U vezi i na bokovima (napadačkima) imate i 'viška' igrača...

- Ne, nego imamo momčad koja može odgovoriti na sve klupske ciljeve. Imamo i sjajnu atmosferu, jasan sadržaj koji želimo i nije nam trebao prijelazni rok sa deset novih igrača. Je, konkurencija je velika u nekim dijelovima momčadi, ali to je zdrava konkurencija i sportska kultura koju moraju imati, da budu spremni pa ma koliko god čekali svoju šansu - rekao je Rožman pored kojeg je sjedio kapetan, Alexander Gorgon (31):

- Četiri godine sam tu i s Lokomotivom je uvijek teško, posebno kad smo kod njih u gostima. Ali mislim da si sami stvaramo sudbinu. O nama će ovisiti. Nemamo što misliti o tome da će se igrati bez puno publike, da travnjak može biti težak i sličnome. Idemo se prilagoditi i pobijediti. Prijelazni rok? A svaki put je slična priča da bi na kraju naši ciljevi uvijek bili isti: borba za vrh i trofeje. I uvijek na kraju ispunimo očekivanja! - rekao je kapetan.

Puljić pregovara s Jagielloniom i čeka ga jaka hrvatska kolonija
Puljić pregovara s Jagielloniom i čeka ga jaka hrvatska kolonija

Konkurencija u napadu ipak bi se mogla malo prorijediti jer Jakov Puljić je vrlo blizu prelasku u poljsku Jagielloniju iz Bialystoka tj. realizaciji transfera koji se kuha kroz cijeli zimski prijelazni rok. Rijekin je napad ionako 'fiksiran' na leđima Antonija Čolaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka