Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nema Hamiltona? Pa što onda! Njegov zamjenik bio je najbrži

Nema Hamiltona? Pa što onda! Njegov zamjenik bio je najbrži

Russell se u Svjetskom prvenstvu natjecao kao vozač Williamsa, ali je za ovu utrku ustupljen Mercedesu, pod čijim je patronatom, jer je Hamilton bio pozitivan na testiranju na korona virus

Britanski vozač formule 1, George Russell (22), koji mijenja Lewisa Hamiltona za upravljačem Mercedesa na Velikoj nagradi Bahreina, ostvario je najbrže vrijeme na prvom i drugom slobodnom treningu održanom u petak. 

Sakhir Grand Prix

Russell se u Svjetskom prvenstvu natjecao kao vozač Williamsa, ali je za ovu utrku ustupljen Mercedesu, pod čijim je patronatom, jer je Hamilton bio pozitivan na testiranju na korona virus.

Pogledajte video: Trening Lewisa Hamiltona

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Na kraćoj stazi od prošlotjedne trase korištene na Velikoj nagradi Bahraina Russellov najbrži krug na prvom treningu bio je 54 sekunde i 546 tisućinki, a na drugom je treningu bio sporiji za 167 tisućinki (54.713 sekundi). No, sporiji su bili i ostali konkurenti.

Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020

Oba puta je drugo vrijeme imao Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, koji je na prvom treningu zaostao za Russellovim najboljim krugom za 176 tisućinki, a na drugom je smanjio zaostatak na 128 tisućinki.

Treće vrijeme drugog treninga postavio je Meksikanac Sergio Perez u Racing Pointu (54.866), a četvrti je bio Francuz Esteban Ocon u Renaultu (54.940). Finac Valtteri Bottas je nakon četvrtog mjesta na prvom treningu, drugi završio na 11. mjestu (55.321).

Sakhir Grand Prix

Russellov momčadski kolega na ovoj utrci, Finac Valtteri Bottas, imao je četvrto vrijeme, 322 tisućinke sporije od mladog britanskog vozača. No, valja napomenuti da je Finac vrlo rano oštetio svoje vozilo pa nije mogao pokazati ono najbolje.

- No, to ne umanjuje Georgeovo postignuće. Za njegov prvi nastup u novom bolidu bio je dobar - rekao je vođa Mercedesove momčadi Toto Wolff.

Formula 1: Top lista najgroznijih nesreća u povijesti toga sporta
Formula 1: Top lista najgroznijih nesreća u povijesti toga sporta

Britanac Jack Aitken koji je zamjena za Russella u Williamsu, imao je najlošije vrijeme prvog treninga (57.187), a predzadnji je bio Brazilac Pietro Fittipaldi (57.077) koji u Haasu mijenja ozlijeđenog Francuza Romaina Grosjeana. (mg)