Obavijesti

Sport

Komentari 163

Osijek je teškom mukom slomio Istru i izjednačio se s Dinamom

Osijek je teškom mukom slomio Istru i izjednačio se s Dinamom
6

Bjeličina momčad nije bila impresivna protiv Puljana, koji su početkom drugog dijela imali tri zicera, ali obranio ih je Ivušić. Presudio je ponovljeni penal Ramóna Miéreza nakon što je Lučić prerano izašao s linije za 1-0

U susretu 18. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Istru 1961 sa 1-0 (1-0).

Strijelac jedinog pogotka bio je Mierez u 30. minuti iz kaznenog udarca.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje momčadi Osijeka

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Osječani su do minimalne pobjede protiv sastava iz Pule stigli iz kontroverznog kaznenog udarca. U 27. minuti Galilea je neoprezno startao na Bočkaja na samom desnom rubu kaznenog prostora pa je sudac Strukan pokazao na bijelu točku.

Loptu je uzeo najbolji Osijekov strijelac Mierez, no njegov slab prizemni udarac uhvatio je vratar gostiju Lučić. No, Strukan je procijenio kako se Lučić prerano pomaknuo sa svoje linije te je dosudio ponavljanje kaznenog udarca. I u drugom pokušaju Mierez je pucao na isti način, no Lučić se bacio u drugu stranu pa je Osijek poveo.

Istra 1961 je u nastavku dvoboja bila bolji suparnik, no iz brojnih izglednih prilika ipak nije uspjela stići do gola. Triput je od 46. do 66. minute skidao Ivica Ivušić.

Drugi Osijek sada ima 39 bodova, kao i vodeći Dinamo koji od 17.05 sati igra protiv Šibenika, dok je Istra 1961 ostala pretposljednja deveta sa 13 bodova, jedan manje ima posljednja Lokomotiva koja će od 19.10 sati gostovati kod Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. kolo HNL-a 15.00 , Gradski Vrt, Osijek
Osijek
Miérez 30' (pen.)
1 : 0
Istra
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj! Blijedi Osijek nekako je došao do pobjede nad Istrom ponovljenim penalom Ramóna Miéreza iz 30. minute i poravnao se na vrhu ljestvice s Dinamom, koji za nekoliko minuta počinje svoju utakmicu protiv Šibenika na Maksimiru.

90+4'

Žuti i za Josipa Šutala. Čini se da će Osijek uspjeti zadržati vodstvo.

90'

Četiri minute nadoknade.

88'

Nije Osijek još osigurao pobjedu, Istra stišće u zadnjim minutama. Korner za goste, gužva na petercu, ali nekako su to domaći izbili! Ivušić je refleksno skinuo tu loptu. Kim je u nastavku akcije dobio žuti karton.

80'

Opet Laszlo Kleinheisler, ovaj put brani to Lučić! Odgovara odmah Istra, suđeno je zaleđe...

Komentari 163