Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Nema većeg derbija od Manchestera i Liverpoola'

'Nema većeg derbija od Manchestera i Liverpoola'
1

Ovo je derbi svih derbija. U to nema sumnje. To se ne mijenja s vremenom. Forma se mijenja, ali derbi ostaje, komentirao je sir Alex Ferguson...

VIDEO

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson najavio je nedjeljni derbi između njegove momčadi i Liverpoola na Old Traffordu u sklopu 5. kola Premiershipa kao najveći u engleskim okvirima. Riječ je o dvama najtrofejnijim engleskim klubovima, koji su izjednačeni s 18 prvenstvenih naslova, s tim da Liverpool svoj 19. naslov čeka već 20 godina. U međuvremenu su "crveni vragovi" pod Fergusonovim vodstvom osvojili 11 naslova.
- Znam da svučim kao papagaj, ali ovo je derbi svih derbija. U to uopće nema sumnje. To se ne mijenja s vremenom. Forma se mijenja, ali derbi ostaje. Mi smo dobili prošli derbi, a nadam se da ćemo to uspjeti opet – komentirao je Ferguson.
Zanimljiva podrška Fergusonovoj tezi kako forma klubova varira je podatak da je United od finala FA Cupa 1996. do ožujka 2000. godine iz deset međusobnih susreta s Liverpoolom izašao neporažen. Potom je Liverpool dobio pet u nizu od prosinca 2000. do siječnja 2002. U nedavnoj prošlosti, United je trijumfirao u četiri uzastopna navrata od listopada 2006., nakon čega je Liverpool uzvratio s tri trijumfa u nizu. Posljednji međusobni susret na Old Traffordu pripao je domaćinu 2-1, a prethodno su "redsi" slavili pobjedu 4-1. U velikom derbiju, Ferguson će snage odmjeriti s dugogodišnjim prijateljem Royom Hodgsonom.
- Prvi smo put međusobno igrali 1987. On je iskusan trener, koji je iskustvo skupljao u Italiji, Švicarskoj i Finskoj, a u Fulhamu je odradio apsolutno nevjerojatan posao. Ali to neće promijeniti naš pristup igri. Moramo se maksimalno izraziti kao što to uvijek činimo – zaključio je legendarni Škot, čija momčad nakon četiri odigrana kola drži treće mjesto ljestvice s osam osvojenih bodova. Liverpool je tek 13. s pet bodova na kontu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem