Obavijesti

Sport

Komentari 16

Nenad Bjelica: Suci upropastili sinoćnje utakmice Lige prvaka

Nenad Bjelica: Suci upropastili sinoćnje utakmice Lige prvaka
1

Bivši hrvatski reprezentativac Nenad Bjelica osvrnuo se na uzvratne dvoboje osmine finala Lige prvaka u kolumni za Goal. Kritizirao je suce i nahvalio Roberta Di Mattea

VIDEO

Završio je prvi dio uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka, a bivši hrvatski reprezentativac Nenad Bjelica, sadašnji trener talijanskog drugoligaša Spezije, osvrnuo se na najzanimljivija pitanja u svojoj kolumni za Goal.

Chelsea je na Stamford Bridgeu ispao od PSG-a nakon produžetaka, a velik dio kritika podnio je trener "bluesa" José Mourinho. Bjelica smatra da je pritisak na igračima londonske momčadi bio veći nego lani kad su se morali vraćati od zaostatka 3-1 te su psihološki pali.

- Možda je Mourinho s igračem više mogao dati drugačiju poruku, a njegova je bila da treba održati to što imaju, dobro je kako je... Da je ostao ofenzivniji s 4-2-3-1, imao bi veći posjed, više napadao, češće je mogao ugroziti gol PSG-a, a možda PSG ne bi bio u situaciji ugroziti ga kornerom - tvrdi 43-godišnji stručnjak.

Obje utakmice u srijedu obilježili su dvojbeni crveni kartoni. U Londonu je Bjorn Kuipers isključio Zlatana Ibrahimovića u 31. minuti zbog starta na Oscara koji je pao kao pokošen, dok je u Münchenu Willie Collum odredio dvoboj Bayerna i Šahtara dodijelivši Oleksandru Kučeru najbrži crveni karton u povijesti Lige prvaka.

- Pa Costin je start u drugom dijelu bio puno oštriji! Da, sudac je malo upropastio utakmicu. I u Münchenu je sudac upropastio utakmicu. Ako je i bio faul Kučera, a nisam siguran ni u to, crveni nije sigurno! On je neoprezno uklizao, ali nije dokačio Götzea, Mario se sam zakačio i pao - ustvrdio je Bjelica.

Iako Real protiv Schalkea nije igrao na visokom nivou, Bjelica smatra da je "kraljevski klub" zaslužio prolazak u četvrtfinale te da se vidjelo da mu nedostaju Sergio Ramos i Luka Modrić.

- Sergio im donosi tu sigurnost, a Luka mirnoću u sredini. U ova 2-3 mjeseca se vidjelo koliko je bitan, iako nije atraktivan kao Bale, Benzema ili Ronaldo, ali igrač je kojeg svaki trener treba.

Bjelica Bayern vidi kao momčad koja je u osmini finala ostavila najbolji dojam, no upozorava i na Porto koji uspijeva održati vrhunske rezultate iako konstantno mijenja igrače.

- Brza su, poletna i mlada momčad, koja na kraju sezone može profitirati. Fizički će najlakše dočekati završnicu sezone jer i liga im nije na tom nivou kao ostalim konkurentima i oni tu profitiraju - tvrdi Bjelica.

Cijelu kolumnu Nenada Bjelice pročitajte na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom