Obavijesti

Sport

Komentari 81

Neočekivan obrat u Maksimiru: U upravi bivši direktor Istre i čovjek iz karlovačkog saveza

Neočekivan obrat u Maksimiru: U upravi bivši direktor Istre i čovjek iz karlovačkog saveza

Dinamova uprava do nove skupštine imat će četiri člana. Vlatki Peras i Dariju Šimiću pridružili su se Darko Podnar i Danijel Tomačić. Mirko Barišić dobio je pritom i novo savjetodavno tijelo

VIDEO

Darko Podnar (43) i Danijel Tomačić (43) novi su članovi uprave GNK Dinamo, obnzanio je novinarima predsjednik Mirko Barišić nakon sjednice izvršnog odbora zadnjeg dana prije njegova raspuštanja. Nedostatkom kvoruma na skupštini u četvrtak, naime, novi se nije mogao formirati, a Barišićeva struja dodala je suradnike Vlatki Peras i Dariju Šimiću.

Pokretanje videa...

Mirko Barišić o novoj upravi Dinama 00:40

Podnar je godinama bio u upravi Istre 1961 i direktor pulskog prvoliagša, a Tomačić, kojega se nije spominjalo u medijima kao potencijalnog kandidata, član je komisije za natjecanje i program rada Nogometnog saveza Karlovačke županije, ujedno i direktor Lana Grupe koja je sponzor kluba.

Podnar je među prvima izašao iz Dinama. Razgovarao je na telefon, ali nije htio razgovarati s novinarima. 

- Ne bih ništa komentirao. Hvala - poručio je Podnar te ušao u automobil.

Naglić: Odluka je jednoglasna

- Vlatka Peras ostaje predsjednica uprave, imamo sad četveročlanu upravu uz Darija Šimića, njih dvojicu. Djelovat će kao što su i dosad djelovali jer smo ostali oslabljeni. Isključena je Amra Peternel, Antolić je otišao i morali smo popuniti i ekipirati upravu. O tome smo odlučili jednoglasno - rekao je Ognjen Naglić, član izvršnog odbora na odlasku.

Tko su novi članovi uprave?

- Jedan je bio sudac, drugi je poznati nogometni radnik koji je bio u Istri u tranzicijskom razdoblju. Najprije su bili Rusi, Amerikanci pa Španjolci. Nakon puno razmišljanja napravili smo odličan posao, to su odlični sportski i nogometni radnici koje je teško naći na tržištu.

Zagreb: U prostorijama Dinama održan je sastanak Izvršnog odbora

Savjetodavno tijelo za Barišića

Čiji su oni bili prijedlog?

- Izvršni odbor je predložio, to je bilo jednoglasno. Osnovali smo i radnu skupinu, da je nazovem task force, u kojoj su nas šestorica članova izvršnog odbora i dodali smo još trojicu. Dakle, Mladena Vedriša, bivšeg predsjednika HNS-a, Gorana Đulića iz Grada koji se bavi takvim poslovima, i Željka Markovića iz Ban Toursa koji je član skupštine. To bi tijelo trebalo savjetodavno pomagati predsjedniku do održavanja nove skupštine.

Jesu li oni pandan izvršnog odbora?

- Izvršni odbor ima izvršnu vlast, ovaj nema, nego samo savjetodavnu.

Kad će biti nova skupština?

- Što prije. Na to je teško odgovoriti. Prvo se treba ekipirati skupština da bi se moglo ući u taj proces. Naravno da je prioritet novi statut. Ne samo da je naša želja, nego je i na papiru da se mora ići u to i u sistematizaciju, kao i da se nastave aktivnosti oko novog stadiona.

Legendarni navijač o promjeni u Dinamu: Ma to je bio šou. Da su to htjeli, maknuli bi Mamića...
Legendarni navijač o promjeni u Dinamu: Ma to je bio šou. Da su to htjeli, maknuli bi  Mamića...

Priopćenje GNK Dinamo

U subotu 11. ožujka 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici su donesene sljedeće odluke:

Dosadašnjoj Upravi kluba, koju su činili predsjednica Vlatka Peras i član Dario Šimić, Izvršni odbor imenovao je Darka Podnara i Danijela Tomačića kao nove članove Uprave. Vlatka Peras ponovno je imenovana za predsjednicu Uprave na mandat od četiri godine, koliko će trajati i mandat novih članova Uprave.

Nova Uprava dobila je zadatak da u što kraćem vremenskom roku izradi novu sistematizaciju radnih mjesta u klubu.
Za savjetničko tijelo predsjednika, čije će djelovanje trajati do nove sjednice Skupštine kluba, izabrani su: Nikola Hanžel, Večeslav Bergman, Ante Todorić, Vladimir Gašparović, Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Mladen Vedriš, Goran Đulić i Željko Marković. Prioritet u radu savjetničkog tijela bit će izrada novog statuta u suradnji sa svim zainteresiranim dionicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao