Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nepobjedive životinje: Donose im milijune, a samo traže jesti

Nepobjedive životinje: Donose im milijune, a samo traže jesti
6

Kobila Zenyatta jedna je od najvećih sportskih zvijezda u SAD-u. Svom vlasniku donijela je milijune, a “igra” za sijeno i malo šećera. A ona je tek jedna u nizu...

VIDEO

Način na koji je Zenyatta trčala napravio je od nje mit. Većinu utrke nezainteresirano je trčkarala na začelju, a onda bi posljednjih nekoliko stotina metara “eksplodirala”. U 19 utrka, 19 puta je pobijedila i svaki put na isti način. S debelog začelja do pobjede.

Ljudi u SAD-u poludjeli su za njom, ponekad i ako ne bi trčala, vlasnik bi je doveo da otrči jedan krug za publiku, a svi do jednog u tom bi trenutku ustali i pljeskali.

Vlasniku je donijela gotovo osam milijuna eura, a sebi dvaput drugo mjesto u izboru za najbolju sportašicu Amerike. Prije nekoliko mjeseci trebala je trčati protiv još jednog “superkonja”, Rachel Alexandre, ali je Rachelin vlasnik odustao od shvativši da nije u najboljoj formi.

Taj dvoboj mjesecima je bio jedna od udarnih tema američkih novina, kao da je riječ od dovboju Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa.

A jedino što su njih dvije tražile bilo je malo sjena, šećera i ljubavi vlasnika.

Njih dvije danas imaju gotovo mitski status, isto kao i Peppers Pride, Cigar i Better Than Ever. Posljednji još i danas trči, a ova dvojica uživaju na golemom ranču i tu i tamo oplode neku kobilu, što njihovim vlasnicima donosi stotine tisuća eura.

Kobila kojoj ni konji ne mogu ništa

Zenyatta je bila toliko dominantna u utrkama protiv kobila da su je vlasnici odlučili okušati i među konjima, koji su u pravilu puno brži od kobila. No ni najbrži konji nisu mogli protiv druge najbolje sportašice SAD-a.

E, to se zove strašni pijetao 

Nažalost, morbidni sport poput borbe pijetlova još nije zabranjen u mnogo država u svijetu i neki pijetlovi uživaju status božanstava na tim mjestima. Jedan od njih je Pappan Shah, koji u karijeri nije pretrpio poraz i nosi neslužbenu titulu najboljeg pijetla na svijetu.

Bushwacker je noćna mora

Izdržati osam sekundi jašući na Bushwackeru znanstvena je fantastika. Ovaj bik najveća je noćna mora svih jahača, a u protekloj sezoni nitko nije izdržao zadanih osam sekundi na njegovim leđima. U 11 nastupa u prosjeku su jahači izdržali manje od tri sekunde, točnije 2,83.

Protiv psa Pranga čak i Usain Bolt izgleda spor

Australski hrt Brett Lee dugo je nosio titulu najbržeg psa na svijetu, sve dok se nije okotio njegov “najstariji sin” Prang. Slavio je u prvih osam utrka karijere, a to je radio s takvom lakoćom da je zaprepastio sve stručnjake tog sporta. Ne samo da je Prang nepobjediv i da svojim vlasnicima donosi golem novac nego je i najbrži pas na svijetu. U punoj brzini trči 75 km/h, što je gotovo dvostruko brže od najbržeg sprintera današnjice - Usaina Bolta.

Smeđeg je medvjeda nemoguće pobijediti

Amerikanci su pokrenuli show u kojem se čovjek bori protiv životinja u različitim disciplinama. Najteža od njih je borba u disciplini tko će više pojesti, čovjek ili smeđi medvjed. Njihov je medo zasad nepobjediv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi