Obavijesti

Sport

Komentari 41

Nesuđeni "Luka Modrić" može sve ono što pravi Luka ne može

Nesuđeni "Luka Modrić" može sve ono što pravi Luka ne može
6

RAZBIJAMO MISTERIJ Fanovi igrice Football Managera pamte Sinišu Jukopilu iz serijala 2008. godine. Bio je 'čudo od djeteta' u rangu Modrića, ali priča se rasplela drugačije. Ipak, obojica su prvaci Europe...

VIDEO

Ovim tekstom riješit ćemo jedan od najvećih misterija vezanih za igricu Football Manager. Odana vojska fanova koja ne propušta niti jedan serijal sigurno se sjeća imena Siniše Jukopile koji je u inačici za 2008. godinu bio ponajveći hrvatski talent.

I svi smo ga kupovali u svoje klubove iz Vukovara 91', od Hajduka i Dinama pa sve do Reala i Bayerna. Ofenzivni veznjak za kojeg autori igre nikako nisu bili sigurni je li 1990. ili 1991. godište bio je pravi 'wonderkid', mlađi od Luke Modrića s gotovo jednakim potencijalom.

I dok se godinama ranije nedokazani Luka probijao kroz zaprešićki Inter do Dinama, Siniša bi ekspresno iz svog Vukovara prešao u neki veći europski klub. Takav im je put odredio serijal jedne od najpopularnijih nogometnih simulacija uopće.

Osam godina kasnije, Luka Modrić nositelj je igre madridskog Reala te kapetan Vatrenih, dok je Siniša Jukopila 'odjednom' postao sedam godina stariji od Modrića, iako su bili praktički vršnjaci.

Naša Football Manager legenda zapravo je rođena 18. kolovoza 1978., sedam je godina stariji od Luke i već je bio prekaljeni lisac 2008., iste godine u kojoj je smatran za današnju verziju Ante Ćorića. Mladog i potentnog igrača.

- Znao sam za tu priču iz Football Managera, iako nisam igrao igricu. Pričali su mi svi da me dovode u razne klubove i da sam dobar. Inače, igrao sam desnog beka ili napadača, a ne veznjaka kako stoji u igri - prisjeća se Siniša pa nastavlja:

- Bila je zezancija zbog godina, postoji i jedna anegdota. Naime, igrao sam kao kapetan za ŠNK Baranju Belje protiv Oriolika iz Oriovca i pri pozdravljanju i upoznavanju kapetana sa sucima, glavni me pitao jesam li ja Jukopila koji je u FM-u. Odgovorih mu da jesam, na što će on meni: Mislio sam da si ti puno mlađi - prepričava nam Siniša.

Nogometna karijera igrački ga je vodila kroz NK Osijek, HNK Vukovar 91', ŠNK Baranju Belje, Kutjevo, HNK Bilje i Croatiju B., a i poslije prestanka aktivnog igranja ostao je u nogometu uz svoj posao u jednoj osiguravajućoj kući.

- Predsjednik sam ŠNK Baranje Belje, kluba koji se natječe u 2. ŽNL i trenutno dijelimo prvo mjesto. Pucamo na visoko jer grad Beli Manastir to zaslužuje - govori Siniša pa nastavlja:

- Prije dvije godine klub je bio u financijskoj dubiozi. Danas smo ga dotjerali do pozitivne nule.

No, zajedničko Jukopili i Modriću je to što su obojica dvaput osvajali Ligu prvaka. Luka ima onu Uefinu, a Siniša je dvaput uzastopno podizao trofej imena Champions bank koji ima bolje suđenje od, recimo, HNL-a. Tu sudjeluje 60 momčadi, a ove godine sve se odigralo u slovenskom Kopru.

Naime, finalni meč ovog natjecanja za financijske institucije sudi neponovljivi Talijan Pierluigi Collina. Čak ima i više gledatelja...

Momčad u kojoj nastupa Siniša dvostruki je prvak, za 2016. godinu su u finalu nadigrali talijansku Lombardiju te obranili titulu iz 2015., a na turniru su se pojavljivali i veliki igrači poput Dine Meneghina i Fabrizija Ravanellija.

Naigrao se nogometa, uspješno vodi svoj klub, poznat je ljubiteljima popularne igrice, osvaja Lige prvaka i još stigne - jesti janjetinu koliko god poželi.

Bez da ga treneri krivo pogledaju, bez kaznenih 'krugova' na treningu. Ovo pravi Luka Modrić ne može.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom