Obavijesti

Sport

Komentari 19

Neumorni Ola, čovjek stroj i Mandžo, golgeter budućnosti

Neumorni Ola, čovjek stroj  i Mandžo, golgeter budućnosti
4

Obojica su bili strijelci u velikoj pobjedi Hrvatske nad Turskom, Mandžukić i Olić heroji su Istanbula. Jedan ima brzinu, drugi šut, Mandžo je mlađi, Ola požrtvovan

VIDEO

Igrač koji ostale čini još boljima

Čovjek stroj: Neumorni Ola dugo je bio osporavan, ali danas mu i najveći skeptici skidaju kapu do poda. Trči, zabija, dodaje...

O njemu se hvalospjevi pišu u nastavcima, cijeli svijet divi se igraču koji neumorno radi za momčad, ali i zabija, asistira... Ni s 32 godine čudesni Ola nije se umorio.

- Izuzetan je karakter, snalazi se u svim situacijama. Brz je, agresivan, a u defenzivi jako odgovoran. Nema diskusije da je on i gol-igrač, to se najbolje vidi po svemu što je napravio u velikom Bayernu prije ozljede - kaže Cico Kranjčar, koji je Olu trenirao u Marsoniji i Zagrebu.

Samo pojavom na terenu Olić vuče ostatak momčadi. U Bayernu, ali i u reprezentaciji. Vidjelo se to i u Istanbulu.

- Olić je zaista sjajan, jedan je od najbržih i najeksplozivnijih igrača na svijetu - hvali ga i iskusni Ivan Katalinić.

Mandžo uskoro u glavnoj ulozi

Igrač budućnosti: Za nekoliko godina Mario će biti nositelj napadačke igre naše reprezentacije, uvjeren je Zlatko Kranjčar.

Čim ga je u ruke uzeo Felix Magath, Mario Mandžukić je “eksplodirao”. Wolfsburg danas praktički ovisi o njemu, bez Mandžinih golova “vukovi” bi već sad bili u ozbiljnim problemima. Nasreću, formu iz kluba napadač iz Slavonskog Broda donosi i u reprezentaciju.

- Mandžukić je, jednako kao Olić, brz, eksplozivan i vrlo snažan. Pravi je golgeter, a to podrazumijeva da je i ponekad možda malo sebičan, da gleda samo kako što brže i lakše doći do gola. Isto vrijedi za Olića - misli Katalinić.

Olić je sedam godina stariji, ali ima pravog nasljednika.

- Mandžo je igrač budućnosti, mlad je i za koju godinu bit će, uvjeren sam, nositelj naše napadačke igre - misli Cico.

Obojica su fantastični

Ola i Mandžo drukčiji su tip igrača. Obojica su vrhunski, no prevagnulo je to što sam Olića ipak vodio u dva kluba, kaže Zlatko Kranjčar i dodaje:

- Mandžukić je također sjajan, potvrđuje se i u klubu i u reprezentaciji.

Mandžo više puca

Mandžukić ima malo bolji udarac i više ga koristi od Olića, a bolje igra i glavom. U svim ostalim kategorijama prednost bih dao Oliću ili bih ih procijenio podjednako opasnima, rekao je Ivan Katalinić.

Kriteriji: udarac, brzina, kreativnost, dribling, dodavanje, snaga, igra glavom i timski rad

Presuda: Olić 72

Ivica Olić igra u većem klubu nego Mandžukić, iza njega je više velikih partija i logična je njegova pobjeda u ovom okršaju. Brži je od Mandže, malo snažniji i više igra za momčad.

Presuda: Mandžukić 69

Mario Mandžukić kakav je u posljednje vrijeme velik je dobitak za reprezentaciju. U igri glavom opasniji je od Ole, no u ostalim kategorijama kaska. Zasad. Vrijeme je na njegovoj strani...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja