Obavijesti

Sport

Komentari 3

Neuništiva Rijeka... Murićeva fina ljevica i mali Ivan Lepinjica

Neuništiva Rijeka... Murićeva fina ljevica i mali Ivan Lepinjica
5

Od šampionske momčadi iz 2017. ostali su samo Gorgon, Župarić i Prskalo (sada pričuva). Nema Andrijaševića, Gavranovića, Vešovića, Ristovskog, Bradarića... Otišao je i Heber. A Rijeka je i dalje u vrhu

VIDEO

Ove sezone Rijeka je, osim promjene šampionskog trenera Matjaža Keka, ostala i bez Bradarića, Leovca i Zute te u ožujku i bez Hebera. A od Generacije 2017. koja je osvojila naslov, na Rujevici su samo trojica: Gorgon, Župarić i Prskalo (sada pričuva).

Nakon osvajanja duple krune otišli su Andrijašević, Gavranović, Bezjak, Vešović, Ristovski, Mišić, Maleš, Mitrović...

Mišković: radoholičar/optimist

U svakom prijelaznom roku (ljetnom ili zimskom) proda se jednog-dva ili i više najboljih igrača, a Rijeka - ostaje u vrhu Prve HNL. Konkurenciju (uz očigledni izuzetak s Maksimira) koja sama sebi puca u nogu, pustimo na stranu. Svatko radi u okviru svojih znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka ide na pogon svojeg predsjednika, radoholičara/optimista Damira Miškovića. I iz sezone u sezonu ostvaruje ciljeve (plasman u Europu).

Pažnju na sebe sve više skreću klinci i zimske akvizicije, a najnovije riječke nogometne senzacije su: Robert Murić i Ivan Lepinjica. Prvome su 23, a drugome tek 18 godina.

I Bišćan je fasciniran

Murić je neupitni talent europske razine koju prirodnim rastom pod Bišćanovim vodstvom sve češće demonstrira golovima, asistencijama, driblinzima... Rješavanjem utakmica.

Lepinjica je mogao ostati na klupi jer postoje i iskusnije alternacije, ali šef struke ohrabren savjetima asistenta Pilipovića gurnuo je dečka rođenog 9. srpnja 1999. na silno delikatnu poziciju korektora veznog reda, ispred obrane, u sustavu 4-1-4-1.

I klinac je na neuralgičnoj točki pokazao mirnoću i racionalnost svojstvenu deset godina starijim kolegama pa u zadnjoj utakmici fascinirao i vlastitog trenera. Reprezentativni potencijal.

Budući Vatreni!

U momčad s Kvarnera mnogi sumnjaju da bi na kraju sezone tablica iz godine u godinu pokazivala: ne ide se niže od europski vrijednog drugog mjesta. Neuništiva Rijeka!

Tko zna koliko će novca, kad za rastanak dođe vrijeme, Rijeci donijeti njena vlastita djeca ili minimalne investicije kao Lončar ili Velkovski...

A ovog proljeća riječke senzacije su: Murićeva ljevica i Ivan Lepinjica. Budu li im glave u redu to su budući reprezentativci, budući - Vatreni!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener