Sport

Komentari 9

Neuništivi Miura (48): Kralj Kazu potpisao je novi ugovor

Neuništivi Miura (48): Kralj Kazu potpisao je novi ugovor

Japanski drugoligaš je objavio da je s Miurom potpisao ugovora na još godinu dana 11. studenog u 11:11 sati, odajući mu na taj način počast jer na dresu nosi broj 11

Japanski napadač Kazuyoshi Miura (48), koji je 1999. godine igrao za Croatiju (Dinamo), produljit će svoju profesionalnu karijeru na još 12 mjeseci nakon što je u srijedu postigao dogovor s nogometnim klubom Yokohama FC.

Japanski drugoligaš je objavio da je s Miurom potpisao produljenje ugovora na još godinu dana 11. studenog u 11:11 sati, odajući na taj način počast igraču čiji je nadimak 'Kralj Kazu' koji na dresu nosi broj 11.

- Zahvalan sam klubu i navijačima koji su mi stalno pružali potporu - kazao je Miura, koji je zabio 55 golova u 89 utakmica za japansku reprezentaciju.

Miura je u lipnju popravio svoj rekord kao najstariji nogometaš u japanskom nogometu kada je zabio pobjednički gol u drugoligaškoj utakmici četiri mjeseca nakon što je navršio 48 godina. 

Miura, koji je zabio tri gola u 16 utakmica ove sezone, igrao je za brojne klubove u Japanu - Matsubaru, Vidal Kobe, Yokohamu, Yomiuri, Werdy Kawasaki. Također je kratko igrao i za brazilski Santos. Bio je prvi japanski nogometaš koji je igrao u Italiji 1994. kada je potpisao za Genovu gdje je ostao samo godinu dana. Nakon toga se vratio u Japan gdje je bio član Werdy Kawasakija.  Za Croatiju Zagreb je potpisao 1999., ali je vrlo brzo napustio zagrebački klub i ponovno se vratio u Japan.

Najčitaniji članci