Obavijesti

Sport

Komentari 110

Neuvjerljiva premijera Čačića: Dinamo jedva pobijedio Osijek

Neuvjerljiva premijera Čačića: Dinamo jedva pobijedio Osijek
13

Dinamo je u 20. kolu pobijedio Osijek (1-0) golom Mehmeda Alispahića u drugom dijelu. "Modri" nisu briljirali. Osijek je imao penal na početku i stativu u 2. dijelu...

VIDEO

Nije mi svejedno kako ćemo pobjeđivati. Morat ćemo to raditi sa stilom. Svi koji dođu na utakmicu protiv Osijeka gledat će ofenzivni, atraktivni Dinamo, rekao je trener "modrih" Ante Čačić uoči premijere na Maksimiru protiv Osijeka. 

No malobrojni navijači na tribinama nisu vidjeli atraktivni Dinamo, nisu vidjeli ni pobjedu sa stilom, vidjeli su neuvjerljivi Dinamo koji je imao dosta sreće protiv mlade momčadi Osijeka koja je u Zagreb došla bez nekoliko važnih igrača. Jedan gol, onaj Mehmeda Alispahića iz drugog dijela, bio je dovoljan za tri boda "modrih" i ponovni odlazak na plus osam ispred Hajduka.

- Osvojili smo tri vrijedna boda. Osijek je bio jako dobar, a mi smo imali problema jer nam nije igrao Milan Badelj. Nismo mogli računati ni na Sammira. Možda su neki nezadovoljni jer nije bilo više golova, ali utakmica je bila gledljiva - rekao je trener Dinama Ante Čačić i dodao:

- Zadovoljan sam što smo svih 90 minuta tražili igru. Osijek je imao 10 igrača iz lopte i dobro su se branili, ali i prijetili iz kontri. Najopasniji je bio Ibriks.

No Dinamo nije izgledao dobro. Osijek je već u sedmoj minuti imao penal. Bišćana je lakoćom pretrčao Ibriks i Dinamovom kapetanu nije preostalo ništa drugo nego da sruši protivničkog igrača. Još je dobro Bišćan i prošao jer mu sudac nije dao ni karton. Loptu je na bijelu točku namjestio Marko Babić, ali njegov traljavi, mlaki udarac obranio je Ivan Kelava. 

Osječani su mogli do vodstva pred kraj prvog dijela, no Dinamo je imao puno sreće. Centimetri su dijelili goste od 1-0 usred Maksimira. Na poluvrijeme se otišlo s 0-0. Od prve minute igrali su Ibanez i Pivarić, u napadu je bio Krstanović, a Ante Rukavina igrao je na desnom krilu. U drugom dijelu Čačić je uveo Tomečaka i Sylvestra i Dinamo je izgledao bolje.

I onda ta 62. minuta i gol Mehmeda Alispahića za 1-0. Dinamo je dominirao gotovo od prve minute utakmice, ali nije stvorio konkretne prilike. Pivarić je lijepo prošao po lijevom boku, ubacio, a Alispahić je glavom zabio za jedini gol na utakmici. 

Samo dvije minute nakon toga Kelava je bio savladan. Osječani su izveli brzu akciju, Perošević je lijepo pucao, ali stativa je spasila "modre". 

HNL, 20. kolo:

Dinamo - Osijek 1-0 (Alispahić 62)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju