Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sestre pišu povijest: Na Igrama će zaigrati jedna protiv druge?!

Sestre pišu povijest: Na Igrama će zaigrati jedna protiv druge?!
1

NESTVARNO Dvije sestre mogle bi zaigrati jedna protiv druge na Igrama u Pjongčangu ukoliko ždrijeb spoji SAD i Koreju. Marissa i Hannah Brandt jedinstven su slučaj u svijetu sporta...

VIDEO

Hokejašice na ledu Marissa (25) i Hannah (24) Brandt mogle bi ispisati nevjerojatnu priču na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Naime, mogle bi zaigrati jedna protiv druge ukoliko ih ždrijeb spoji budući da je Marissa reprezentativka ujedinjene Koreje, a Hannah dio reprezentacije SAD-a. 

Stvar je u tome što je Marissa rođena u Južnoj Koreji koju je napustila kao četveromjesečna djevojčica kad su je posvojili Greg i Robin Brandt.

Family photo of sisters Hannah and Marissa Brant of St. Paul

Oni su 12 godina pokušavali dobiti dijete, a kada su u Aziji posvojili Marissu, šest mjeseci poslije rodila se Hannah!

Filmska priča se nastavila, Greg i Robin su ih odgajali kao blizanke, a kako bi Marissa bila upoznata sa svojim korijenima, roditelji su je slali u korejski kulturni kamp. 

- Nije mi se to baš sviđalo, ali Hannah je voljela ići tamo i zato smo se stalno vraćale. Ona je obožavala korejsku hranu i taekwondo, meni se nije sviđalo baš ništa! Nisam htjela prihvatiti da sam Korejka, samo sam htjela izgledati točno poput svoje sestre - ispričala je Marissa.

Bavile su se raznim sportovima, od gimnastike do nogometa, ali kad je Hannah shvatila da obožava hokej na ledu ni za Marissu nije bilo dvojbe. Krenula je za njom.

Hannah Brandt poses with her adopted sister Marissa while celebrating Christmas at the family home in St. Paul

Hannah je talentiranija što joj je omogućilo nastup za profesionalnu ekipu Minnesota Whitecaps, dok je Marissa počela razmišljati o odustajanju. Onda je došlo do preokreta.

Ujedinjena Koreja sastavljala je reprezentaciju i njoj je stigao poziv.

- Bilo je malo zastrašujuće za mene. Nisam nikog poznavala, nisam znala ni jezik, ali prihvatila sam izazov - rekla je Marissa koja će zaigrati pod imenom Yoon Jung Park, imenom pod kojim je rođena.

Combination photograph shows U.S. woemn

Hannah je ostala dio reprezentacije SAD-a, a roditelji mogu navijati za obje kćeri u Južnoj Koreji.

Za koga će navijati?

- Ako se to dogodi, Greg će vjerojatno navijati za Koreju koja je autsajder. Ja ću navijati za obje cure i nadati se da će biti dobre - rekla je mama Robin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda