Sport

Komentari 25

Nevjerojatno: Fognini zamalo Nadala ostavio s nulom u setu

Nevjerojatno: Fognini zamalo Nadala ostavio s nulom u setu

Fognini, 13. nositelj turnira, je tako nastavio prilično dobre predstave u Monte Carlu. U prvom kolu bio je jači od Rubljeva, a do polufinala je sredio Alexandera Zvereva s 2-0 i našeg Bornu Ćorića

Fabio Fognini izdominirao je najboljeg zemljaša svih vremena Rafaela Nadala 2-0 (6-4, 6-2) u polufinalu Mastersa u Monte Carlu.

Zabavni Talijan odmah je silovito ušao u meč uzevši break na prvom gemu, no odmah je potom i izgubio servis. Dva klasna zemljaša onda su izmjenjivala breakove, no pri rezultatu 4-4 u prvom setu Fognini je uzeo odlučni break i uzeo set.

A drugi set? Zamalo metla! Nadal je skoro izgubio set na zemlji sa 6-0. Da, malo je falilo da bude bez osvojenog gema! To se Nadalu nije dogodilo već punih 12 godina, a posljednji put je koban bio Roger Federer u finalu Hamburga. U karijeri mu se to dogodilo tek tri puta, još dvaput 2005. godine kad su ga s nulom pobijedili Coria i Gaudio. Gubio je Nadal 5-0 i 40-0, Don Fabio je imao tri meč lopte i iskoristio - nijednu! Okrenuo je Nadal taj gem, a onda ipak ubrzo poklekao.

Fognini, 13. nositelj turnira, je tako nastavio prilično dobre predstave u Monte Carlu. U prvom kolu bio je jači od Rubljeva, a do polufinala je sredio trećeg nositelja Alexandera Zvereva s 2-0 i devetog nositelja, našeg Bornu Ćorića. I sada Nadala... 

U finalu će ga čekati srpski tenisač Dušan Lajović koji je u prvom setu polufinala protiv Daniila Medvedeva izveo nevjerojatan preokret.

Najčitaniji članci