Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nevjerojatno: Libanonac dao 113 poena u susretu prvenstva

Nevjerojatno: Libanonac dao 113 poena u susretu prvenstva
1

Mohammad El Akkari iz igre je ukupno gađao 40-69 u 73-141 pobjedi Mouttaheda nad Bejjehom. Učinak iznad 100 zabilježen je prvi put u službenoj utakmici u Aziji

VIDEO

Mohammad El Akkari ime je libanonskog košarkaša Mouttaheda iz Tripolija koji se u utorak priključio rijetkom popisu košarkaša s više od stotinu koševa postignutih u jednoj utakmici...

Slučaj se dogodio pri 173-141 pobjedi Mouttaheda nad Bejjehom u dvoboju završnice osam najboljih momčadi libanonske prve lige.

Inače 27-godišnji bek-šuter ne uživa naročito impresivnu napadačku statistiku u svojoj sedmoj sezoni u tripolijskom klubu. Prosječno je u 23 ovosezonska nastupa do utakmice u utorak ubacivao 7.6 koševa. Na nebojašnjiv je način, međutim, El Akkari eksplodirao protiv Bejjeha pogodivši 32 od 59 pokušaja za tri poena. Iz igre je ukupno gađao 40-69.

- Hvala Bogu na ovoj predstavi. Mislim da je ona rezultat mog napornog treniranja. Želim također zahvaliti treneru što me svo vrijeme utakmice držao u sastavu, kao i suigračima koji su mi dodavali loptu – rekao je El Akkari dok je njegov trener Ahmad Fadel istaknuo:

- Mohhamad je fenomenalan i vrlo podcijenjeni šuter. Na treninzima strahovito puno radi. Uopće nisam iznenađen.

El Akkarijev američki suigrač Austin Johnson bio je također oduševljen:

- Bio je čudesan večeras. Počeo je šutirati izvrsno i jednostavno nije posustajao. Shvatili smo da je 'vruć' i počeli ga tražiti u svakoj prilici za šut. Čestitam mu na rekordu. Zaslužuje to načinom na koji radi i na koji ostaje fokusiran.

Prema navodima službene internetske stranice Azijske košarkaške federacije (Fiba.com), učinak iznad stotinu koševa zabilježen je prvi put u jednoj službenoj utakmici pod FIBA-inim okriljem u Aziji, premda su javno poznata dva slučaj prebačaja stotinu koševa na kontinentu, od čega jedan datira iz 1923. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"