Sport

Komentari 61

Nevjerojatno: Sudac na Poljudu unio kaos jer nije znao pravilo?!

Nevjerojatno: Sudac na Poljudu unio kaos jer nije znao pravilo?!

Istina, sudac je nadoknadio izgubljeno vrijeme, Hajduk je u toj nadoknadi izjednačio na 2-2. Ali sudačkim šefovima neće dobro sjesti ovakva - blamaža!

Sve je izgledalo tako uobičajeno, momčad koja vodi u 90. je minuti išla ukrasti još malo vremena jednom izmjenom, Ivan Delić stajao je uz liniju čekajući ulazak, Törles Knöll lagano je šetao van... I onda je sve stalo.

Slavenov trener Tomislav Stipić vrtio je rukama gestikulirajući izmjenu, svi su u čudu gledali prema sucima, pa se četvrti sudac s onim semaforčićem povukao, Stipić je vratio Delića na klupu, hajdukovci su došli pitati "Što se čeka?!"

Pola minute traje, izračunali su, jedna izmjena, i toliko vremena sudac nadoknađuje po svakoj promjeni igrača. Ova je trajala dvije i pol minute! Tek nakon 150 sekundi Pečarićevih konzultacija i iščekivanja izmjena je obavljena.

Zašto? Što se dogodilo? Razvoj stvari na travnjaku sugerira da je netko od sudaca - ili glavni, Goran Pečarić, ili četvrti, Dario Kulušić - zaboravio pravilo!

Naime, od ove je sezone dopušteno pet izmjena, ali u tri intervala. Ta je Slavenova izmjena došla u četvrtom navratu, ali suci kao da su zaboravili da se u te intervale ne ubraja poluvrijeme. Dakle, svakoj je momčadi dopušteno pet izmjena, ali tri puta smije zbog toga prekidati igru, a u poluvremenu je utakmica ionako prekinuta pa se to ne računa.

Tu su se suci pogubili pa htjeli spriječiti zamjenu, pa se u tom kaosu pogubila i Slavenova klupa, koja je išla povući zamjenu, a u svemu su igrači Hajduka, koji su tada još gubili 2-1, počeli i gubiti živce zašto prekid toliko traje.

Istina, sudac je nadoknadio izgubljeno vrijeme, Hajduk je u toj nadoknadi izjednačio na 2-2 pa zakinut nije nitko. Ali sudačkim šefovima neće dobro sjesti ovakva - blamaža! 

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Najčitaniji članci