Sport

Komentari 45

Neymar za radnike izdvaja 90 tisuća eura mjesečno: Ne rade

Neymar za radnike izdvaja 90 tisuća eura mjesečno: Ne rade

Neymarov Institut ne radi već više od godinu dana, ali Brazilac je sačuvao radna mjesta zasposlenicima kojima planira isplaćivati plaće i ostale benefite dok kriza ne završi

Zbog aktualne pandemije koja je pogodila cijeli svijet pa tako i Brazil, Neymarov Institut koji se brine za više od 3.000 nezbrinute djece, zatvorio se prošle godine, ali zvijezda PSG-a pobrinula  se za 142 radnika osiguravši im financijsku pomoć. 

POGLEDAJTE VIDEO: Neymar

Brazilac je odlučio sačuvati radna mjesta zaposlenicima i uplaćivati zdravstveno osiguranje i plaće sve dok se Institut ponovo ne otvori.

Procjenjuje se da taj trošak otprilike iznosi 90.000 eura mjesečno što se planira isplaćivati do kraja aktualne krize s korona virusom.

- Moja obitelj i ja se brinemo o cijeloj strukturi, pa tako i o 142 zaposlenika koji i dalje dobivaju plaće, kao i ostale benefite koji su plaćeni iz osobnih sredstava- rekao je Neymarov otac i dodao:

- U našoj ustanovi, posao i plaće radnika osigurani su bez obzira na trajanje pandemije.

Neymar je jedan od najplaćenijih igrača na svijetu, a u PSG-u godišnje zarađuje oko 30 milijuna eura. Taj iznos mogao bi biti i veći jer uskoro planira produljiti suradnju s Parižanima. 

Iako se Brazilac nerijetko pronalazi na kritikama javnosti zbog  hvalisanja luksuzom kojim raspolaže, ovom je gestom, zajedno s obitelji, pokazao da ima veliko srce.  

Najčitaniji članci