Sport

Komentari 46

Ni njemu ne valja srebro: Englez skinuo medalju i spremio je u džep!? 'Priznajem samo zlato'

Ni njemu ne valja srebro: Englez skinuo medalju i spremio je u džep!? 'Priznajem samo zlato'

Nisam htio srebro, izgubio sam zlato, ovo je za mene neuspjeh i zato neću slaviti srebrnu medalju u ovom trenutku, rekao je Whittaker nakon finala u kojem ionako nije bio favorit...

Engleski boksač Benjamin Whittaker u Tokiju je svojim činom još jednom potvrdio da 'krv nije voda'. Predstavljajući Veliku Britaniju u boksu na Olimpijskim igrama Whittaker je osvojio srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji (75-81 kg), ali ju nije nosio oko vrata, već ju je spremio u džep, slično kao i engleski nogometaši nakon finala Eura.

Boxing - Men

Whittaker je u finalu poražen od Kubanca Arlena Lopeza te nije bio zadovoljan takvim rezultatom što je potpuno razumljivo. Zapeti na posljednjoj stepenici do vrha 'Olimpa'. Da, to je sigurno razočaravajuće i tužno, ali je sramota ni najmanje se ne ponositi ionako velikim uspjehom. 

Boxing - Men

Na dodjeli medalja, 'zlatni' Lopez i 'brončani' Berto Alfonso Dominguez i Imam Khataev su se sretno smijali u kameru, dok je Whittaker pokraj njih 'pokisnuto' stajao. 

Boxing - Men

- Nisam htio srebro, izgubio sam zlato, ovo je za mene neuspjeh i zato neću slaviti srebrnu medalju u ovom trenutku.  Osjećam se kao gubitnik. Natječem se da bih osvojio zlato, a ne srebro ili broncu.

Neuspjeh izgubiti u finalu od zlatnog Kubanca iz Rija koji je ionako bio veliki favorit za novo zlato? Za njega očito jest...

Ova situacija neodoljivo je podsjetila na scene prije manje od mjesec dana kada su Englezi izgubili od Italije u finalu Eura i skinuli srebrne medalje "prije" nego što im ih je Čeferin uopće stavio oko glave.