Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nigerija igra protiv Engleske: Ovo dogovaramo godinu dana

Nigerija igra protiv Engleske: Ovo dogovaramo godinu dana
1

Sretni smo što ćemo posljednju provjeru uoči početka SP-a imati protiv Engleske. Bit će to sjajan ispit naših ambicija - kazao je dopredsjednik Nigerijskog nogometnog saveza Barrister Seyi Akinwunmi

VIDEO

Posljednju pripremnu utakmicu uoči početka svjetskog prvenstva u Rusiji i ogleda protiv Hrvatske, nogometna reprezentacija Nigerije odigrat će 2. lipnja na Wembleyju protiv Engleske.

- Sretni smo što ćemo posljednju provjeru uoči početka SP-a imati protiv Engleske. Bit će to sjajan ispit naših ambicija - kazao je dopredsjednik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Barrister Seyi Akinwunmi.

- Ovu utakmicu dogovaramo već godinu dana - dodao je Akinwunmi.

Prije SP-a Nigerijci će igrati i protiv Poljske u ožujku. 

- Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu je iznimno važna. Hrvatska je za nas možda i najvažnija utakmica. Ako dobro otvorimo prvenstvo, imamo izgleda proći skupinu - kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr (64).

Njemački stručnjak već tjednima obilazi klubove širom Europe i razgovara s trenerima svojih igrača, a svojim zvijezdama Ahmedu Musi i Kelechiju Iheanachu je zaprijetio da neće putovati na World Cup ukoliko ne promijene klub. Oba igrača su članovi engleskog premierligaša Leicester Cityja, međutim šest mjeseci uoči smotre u Rusiji i otvaranja protiv Hrvatske - ne igraju.

Musa je u Leicester stigao iz moskovskog CSKA u srpnju 2016. godine za klupski rekord od 20 milijuna eura. Prošle sezone je upisao 29 nastupa i postigao četiri gola, no ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Iheanachu je na King Power stadion stigao iz Manchester Cityja u kolovozu prošle godine, a upisao je samo šest nastupa i postigao jedan pogodak.

- Moj plan je na SP voditi igrače koji igraju u svojim klubovima. Bilo bi neozbiljno voditi igrače koji ne igraju," kazao je njemački stručnjak dodavši: "Jako sam tužan kad vidim da Iheanacho i Musa ne igraju u Leicesteru i situacija im je sve gora. Nadam se da će početi igrati ili otići iz toga kluba kako bi pokazali svoj igrački talent - dodao je 64-godišnji njemački trener.

Nigerija će otvoriti svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu utakmicom protiv Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani