Sport

Komentari 17

Nije Olmo, ali je Daniel: Tueto predstavljen u Maksimiru...

Nije Olmo, ali je Daniel: Tueto predstavljen u Maksimiru...

Daniel Tueto i službeno je postao novi igrač Dinama. Fifa je "amenovala" njegov transfer i mladi će Kamerunac konkurirati za okršaj četvrtfinala Lige prvaka mladih protiv Benfice, kad se utvrdi novi termin

Nije Olmo, ali je - Daniel. Tim riječima najavio je Dinamo svoje novo pojačanje. Sjajnog kamerunskog napadača Daniela Tueta (17) koji je potpisao ugovor s Dinamom te je danas, nakon što je Fifa "amenovala" transfer, predstavljen u prostorijama "modrog" kluba.

U aktualnoj se momčadi već nalazi njegov sunarodnjak François Moubandje. Iako maksimirski branič nastupa za švicarsku reprezentaciju, rođen je u Kamerunu.

Štoviše, Moubandje i Tueto su, ne samo sunarodnjaci već i – sugrađani! Njihov je rodni grad Douala, a zanimljivo je da ondje egzistira klub „odnekud poznatog“ imena - Dynamo, pišu na stranicama zagrebačkog kluba.

Tueto je u Maksimir došao posredstvom agenta Andyja Bare. Tueto će biti veliko pojačanje u sastavu Dinamovih juniora koji će, pod vodstvom trenera Igora Jovićevića, u četvrtfinalnom okršaju protiv Benfice nastojati izboriti plasman na završni turnir UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Susret je odgođen zbog pandemije korona virusa, a novi termin tek se treba dogovoriti.

Tueto je zanat pekao i u SPAL-u te Atalanti, a u Romi je za juniore utrpao 21 gol ove sezone. U prvih pet kola već je bio na osam golova. 

Najčitaniji članci