Sport

Komentari 12

Nije sudar ni vjetar: Lopta je neobjašnjivo skrenula u zraku

Nije sudar ni vjetar: Lopta je neobjašnjivo skrenula u zraku

Vjetra, barem jakog nije bilo, nije bilo ni udarca u nekakav predmet, barem tako tvrde iz samog Chapecoensea, a neki su ovaj događaj povezali i s čudnom energijom oko ovog nesretnog kluba

Kako dospjeti na naslovnica, a da na nogometnom terenu nište napravili ništa spektalularno, glupo ili, nedajbože, vrlo ružno. Tako da samo udarite loptu, doslovno.

Naime, na utakmici Chapecoensea i Atletico Mineira jedan je domaći igrač izveo udarac iz kuta, a lopta je uhvatila vrlo čudnu putanju. U jednom trenutku u zraku porušila je zakone fizike i izazvala pravu misteriju jer mnogi su se pitali što se dogodilo.

Nije sudar ni vjetar

Vjetra, barem jakog nije bilo, nije bilo ni udarca u nekakav predmet, barem tako tvrde iz samog Chapecoensea, a neki su ovaj događaj povezali i s čudnom energijom oko ovog nesretnog kluba. Nećemo podsjećati zašto.

Uglavnom, odgovor je pokušao dati brazilski fizičar Alencar Migliavacca.

- Ne izgleda kao Magnusov efekt, to je kad rotacija nekog objekta utječe na njegovu putanju jer se dogodilo iznenada. Moguće je da je došlo do sudara lopte s drugim predmetom, ali ne čini se vjerojatnim odnosno ne vidimo taj sudar. Čini mi se najvjerojatnijim da se radi o zračnoj struji koja se dogodila uslijed promjene tlaka.

Eto, moramo vjerovati toj teoriji.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci