Obavijesti

Sport

Komentari 95

Nijemci otkrili koliko će Novak izgubiti novca zbog deportacije

Nijemci otkrili koliko će Novak izgubiti novca zbog deportacije

Osim što je ozbiljno narušio ugled najboljeg na svijetu, srpski tenisač Novak Đoković ostat će bez vrijednih bodova na ATP rang listi kao i mogućih 3,1 milijuna eura, piše Bild

VIDEO

Novak Đoković (34) nije se cijepio, dobio je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, ali zbog problema s vizom završio je u imigracijskog pritvoru nakon čega su mu istu oduzeli pa vratili, a odlukom suda u konačnici ga deportirali u Srbiju. 

Pokretanje videa...

Doček Novaka Đokovića u zračnoj luci Nikola Tesla u Beogradu VIDEO

Đoković je tako izgubio priliku boriti se za 10. titulu u Melbourneu, rekordnu 21. na Grand Slam turnirima, koja bi mu pod pretpostavkom da je osvoji, zaradio 2,5 milijuna eura nagradnog fonda. Prvi reket svijeta samo ulaskom u finale zaradio bi milijun i pol eura. 

Troškovi suđenja

Prema izračunu njemačkog lista Bild, srpski tenisač sveukupno će izgubiti oko 3,1 milijuna eura. 

Naime, zbog deportacije Novak neće smjeti ući u Australiju tri godine, a tamošnja vlast uz to mu je uručila i kaznu od 315.000 eura. Pored toga, Đoković mora platiti sudske troškove u iznosu od 200.000 eura od čega polovica odlazi na njegovog odvjetnika Nicholasa Wooda. Ostatak mora platiti odvjetniku Stephenu Lloydu kojeg mu je australski sud dodijelio kao i troškove suđenja za četiri dana. 

Prijevoz

Troškovi avionskih letova Đokovića i njegov tim sveukupno su iznosili 40.000 eura. Letio je prvom klasom iz Malage preko Dubaija do Melbournea, te iz Melbournea preko Dubaija do Beograda. Fizioterapeut, glavni trener Goran Ivanišević i kondicijski trener letjeli su poslovnom klasom. 

Smještaj

Iako je za sve igrače na Australian Openu hotel besplatan, Đoković je unajmio kuću za koju bi mogao izdvojiti oko 8000 eura za tri tjedna. Hrana je tenisačima u hotelu također besplatna, ali s obzirom na to da je Novak većinu vremena proveo u hotelu za imigrante, pretpostavlja se da će za sebe i troškove svog tima iskeširati još 4000 eura. 

Bodovi 

Novac je Đokoviću najmanji problem, ali bodovi na ATP rang listi zasigurno su najveći. Srpski tenisač izgubio je priliku braniti titulu zbog čega je automatski izgubio 2000 bodova, a time ga u slučaju pobjede, Zverev i Medvedev mogu skinuti s prvog mjesta. 

Sponzori

Pisali smo kako bi Novak mogao ostati i bez glavnog sponzora za opremu koji je najavio kako će nakon događaja u Australiji razgovarati s Đokovićem. S Lacosteom surađuje od 2017. godine, a ugovor je produljio u kolovozu prošle godine do 2025. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja