Sport

Komentari 111

Nove muke za Đokovića: Glavni sponzor najavio hitan razgovor

Nove muke za Đokovića: Glavni sponzor najavio hitan razgovor

Australske vlasti poništile su vizu Novaku Đokoviću. Čim je prije moguće stupit ćemo u kontakt s Đokovićem da razmotrimo sve događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji, napisali su iz Lacostea

Nakon 11-dnevne sage oko Novaka Đokovića, tročlano sudsko vijeće odlučilo ga je deportirati iz Australije, a u Beograd je stigao u ponedjeljak iza podneva. Srpski tenisač nije davao izjave te je bez pozdrava napustio beogradsku zračnu luku gdje ga je dočekalo stotinjak navijača i novinara.  

Zbog presude australskog suda Đoković je izgubio priliku boriti se za 10. titulu u Melborneu, rekordnu 21. na Grand Slam turnirima. Srpski tenisač nije se cijepio, a prema posljednjim informacijama iz Francuske, samo cijepljeni igrači smiju nastupiti na Roland Garrosu što je potvrdila francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu koja je nedavno uvela obavezno cijepljenje za brojne društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje. 

Ni tu nije kraj Novakovim problemima jer čini se kako bi mogao ostati bez glavnog sponzora za opremu Lacostea. Prvi reket svijeta od francuske tvrtke, uz Peugeot, Hublot, Asics, prema Forbesu godišnje zarađuje 30 milijuna dolara. S Lacosteom surađuje od 2017. godine, a ugovor je produljio u kolovozu prošle godine do 2025.

Francuska tvrtka najavila je kako će nakon događaja u Australiji razgovarati s Đokovićem. 

"Australske vlasti poništile su vizu Novaku Đokoviću, a kao rezultat toga on ne može nastupiti na Australian Openu. Čim je prije moguće stupit ćemo u kontakt s Đokovićem da razmotrimo sve događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji", stoji u priopćenju koje je objavio Lacoste.

Prema pisanju svjetskih medija od francuske tvrtke Novak godišnje zarađuje deset milijuna dolara.

Iz švicarskog branda satova su pak rekli da ne namjeravaju prekinuti suradnju s srpskim tenisačem. 

"Novak Đoković je svoj čovjek. Ne možemo komentirati niti jednu njegovu osobnu odluku. Hublot će nastaviti svoje partnerstvo sa prvim tenisačem svijeta", priopćili su. 

Najčitaniji članci