Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nijemci su klasa i brzina više: Zagreb izgubio zadnju utakmicu u Areni i sada čeka rasplet...

Nijemci su klasa i brzina više: Zagreb izgubio zadnju utakmicu u Areni i sada čeka rasplet...
4

Kad promašite protiv takve ekipe pet-šest sedmeraca, pet-šest zicera i uz toliko tehničkih pogrešaka, rezultat i mora biti takav, rekao je Goluža nakon 25-31 protiv Magdeburga

VIDEO

Najbolja vijest nakon srijede i Magdeburga glasi: Zagreb je i dalje na šestom mjestu koje vodi u osminu finala Lige prvaka. Nakon PSG-a i njemački je prvak odnio bodove iz Arene (25-31), a o Zagrebu i Wisli ovisi hoće li biti i zadnji koji je u nju došao ove sezone. Naš prvak i dalje ima bod prednosti, ali i gostovanje u Portu u nedjelju i kod GOG-a u zadnjem kolu, dok Wisla čeka PSG i ide u Porto. 

Zato je Magdeburg bio prilika za zagrebaše, ali na žalost po njih, ozbiljan je došao u Arenu, što nije uvijek slučaj s njemačkim klubovima u Europi. Koliko se lijepo vidjelo da su brzina i klasa više za Zagreb, toliko je lijepo bilo vidjeti na sjedalicama Arene s 4500 ispunjenih da PSG prije dva tjedna nije bio izminka, unatoč kasnom terminu radnog dana, u istom još i nogometnoj TV ponudi. 

Zagreb: Utakmica EHF Lige prvaka PPD Zagreb - SC Magdeburg

Zagrebu je imperativ bio nositi se s brzim njemačkim napadom u kojem Kristjansson, Smits, Weber loptu šalju kao metak. Osjetili su to već i u Njemačkoj s minus 10. Izazov je bio pokriti sve bočnim kretanjem u obrani, za Musine i Gojunove noge najviše. Neočekivano je previše puštalo kroz sredinu i na crti, dok očekivano gosti nisu bili prijetnja vanjskim šutom, no fintama i brzinom Kristjanssona i Smitsa nije im ni trebao. Weber će se nadovezati, pa leteći Mertens na krilu.

Slovenci suci kaznili su Čupićev dugi jezik s dvije minute, Magdeburg Zagreb s dva brza gola za 6-4. Slavić je povezao dvije obrane, Zagreb tri gola, a Dibirov prekršaj u napadu i promašeni sedmerac. Totalna dekoncentracija Rusa koji je odigrao najlošiju utakmicu sezone. Ni Čupićev prvi nije prošao, srećom je tu bio popravni odbijanac, a kad je gol umjesto Portnera pokrio danski div Jensen sa svoja 205 cm, Čupić je drugi put za pola metra promašio cijeli okvir.

Zagreb: Utakmica EHF Lige prvaka PPD Zagreb - SC Magdeburg

Protiv Nijemaca puno previše poklona, Čupić je još i zaspao na nemogućem cepelinu za Mertensa, a tek da nitko u zadnjih pet sekundi prvog poluvremena nije uspio zaustaviti Webera, koji se probio do šuta i gola. Nevjerojatno. Pa još i goste čeka prvi napad u nastavku, naravno i prvi put tri razlike.

U Zagrebov se netko morao uključiti, jest Klarica u dva navrata, ali bilo je to premalo za Nijemce. Sirotić je dobro krenuo nakon Dodića pa srljao, Srna fizički padao, Leimeter slabašnim šutevima trenirao Portnera, Kavčič se nije ni vidio.

Zagreb je išao iz greške u grešku. Ćavar je promašio četvrti sedmerac, Dibirov dvaput s krila, Musa zicer s crte. Golmani nisu pomogli ništa, ili jesu kada više nije vrijedilo puno, i Magdeburg je u 45. minuti prelomio utakmicu (26-20). Moralo se tu više, jer ako je mogla Wisla nedavno... Ne digne li se Zagreb, neće biti dobro ni u Portu.

- Kad promašite protiv takve ekipe pet-šest sedmeraca, pet-šest zicera i uz toliko tehničkih pogrešaka, rezultat i mora biti takav. Žao mi je tih sedmeraca i zicera, da nismo bolje reagirali. Puštali smo vanjsku liniju sa širokih pozicija, pogotovo na Klaričinoj strani, takav je bio dogovor da im nudimo tu stranu između dva i tri, ali oni su nas lomili, nismo ispoštovali dogovor. Sva tri beka su agresivna i kad vide kiks obrane, stvore šansu. Golman Portner obranama je prelomio utakmicu. Mogli smo bolje napraviti pritisak da se ne uspiju promijeniti, ali preuigrani su. Nemamo vremena ispravljati greške jer već za 48 sati putujemo u Porto. Smeta me što nepotrebno diskutiramo sa sucima, gubi se fokus. Obrana je bila OK, agresivna i čvrsta. Sedmerci? Trebali su više cimati i vagati golmane, a ne samo uzeti loptu i puknuti - sve je u dahu ispričao trener Zagreba Slavko Goluža.

Gostujući Bennet Wiegert bio je kraći-

- Arena je lijepo mjesto za igrati rukomet i gdje se teško osvajaju bodovi. Nama su bili jako važni u borbi za drugo mjesto i izravno četvrtfinale.

Liga prvaka, skupina A, 13. kolo:

PPD Zagreb - Magdeburg 25-31 (14-16)

PPD Zagreb: Slavić (15 obrana), Mandić; Ćavar 4, Klarica 2, Gojun, Srna 4, Klis, Kraljević, Musa 2, Sirotić 1, Čupić 6, Dibirov 1, Dodić 3, Kavčič 2, Leimeter, Grahovac

Magdeburg: Jensen, Portner (11 obrana); Meister 3, Chrapkowski 1, Lipovina, Musche, Kristjansson 3, Hornke 4, Kloor, Weber 1, Mertens 7, O'Sullivan, Bezjak, Smits 9, Damgaard, Bergendahl 3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.