Obavijesti

Sport

Komentari 156

Nikad mršavija, a nikad bolja: Koja je tajna uspjeha Sandre?

Nikad mršavija, a nikad bolja: Koja je tajna uspjeha Sandre?
1

Nimalo ne čude Sandrini vrhunski rezultati. Perković nas je pomalo i razmazila svojim postignućima, ali pitanje je kako je uspjela dovesti se u savršenu formu, a ne izgubiti na daljini gubitkom kilograma

VIDEO

Sandra Perković jučer je bacila najdalji hitac u povijesti naše države. Dalekih 71,41m šesnaesti je najdalji hitac svih vremena, a svjetski rekord velike Gabriele Reinsch sada je udaljen 'samo' 5,39m (76,80m).

Nimalo ne čude Sandrini vrhunski rezultati. Perković nas je pomalo i razmazila svojim postignućima. Kao što od rukometaša očekujemo medalju, kao što su vaterpolisti na samom vrhu, tako i od naše Sandre očekujemo samo najbolje.

Jer letvicu je postavila visoko olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama. Nizanim pobjedama u Dijamantnoj ligi ili sezonom bez poraza. Kada baca Sandra Perković, nacija ne očekuje ništa manje od zlatne medalje! Pogotovo kada ruši rekorde, poput onoga jučerašnjim hicem.

Athletics - Olympics: Day 11

- Bilo mi je vrlo važno biti konzistentna na bacalištu - rekla je Perković, koja je sinoć u Bellinzoni imala još jedan hitac preko 70 metara i dva preko 69.

- Prijašnji osobni rekord bio mi je 71,08m što sam bacila u Zürichu kada sam osvojila Europsku titulu 2014. godine. Atmosfera je bila sjajna. Očekivala sam da ću baciti daleko, ali bila sam iznenađena što sam bacila preko 71 metra. Činjenica da sam bacila 70,05m u zadnjoj seriji govori da sam u odličnoj formi.

Nikad mršavija, a nikad bolja

Kao kad je Lionel Messi odlučio zaokrenuti karijeru i angažirati nutricionista, tako je i Sandra Perković odlučila promijeniti ishranu. Messi se odjednom pojavio mršaviji nego ikad. Šokirao je mnoge, ali ubrzo pokazao da nije izgubio apsolutno ništa. Čak naprotiv, dobio je neku novu nadljudsku snagu samo činjenicom da je sortirao namirnice.

Istu stvar napravila je i Sandra.

 

My favorite @leilou_by_alex dress 😍 #LeiLouGirls #Sis #Cosmopolitan #19years

Objavu dijeli Sandra Perkovic (@discus70queen)

 

🔝 #MeetingSottevilleLesRouen #TeamNike #TeamSP #Solgar #PGrupacija #Nike #Saponia

Objavu dijeli Sandra Perkovic (@discus70queen)

- Prehrana mi je jako šarolika, raznovrsna. Mogu reći da jedem sve, ali u određenim granicama. Razvrstala sam namirnice te mislim da je to pravilo broj jedan pri unosu hrane u organizam. Nisam se puno toga odrekla jer slatko nikad nije bilo na mojoj listi, a sve ostalo je isto - rekla je Sandra u nedavnom intervjuu za tportal.hr.

Činjenica je da je Sandra vidno izgubila na kilaži, ali isto tako je činjenica da baca bolje nego ikada. Pa kako je to moguće?

Trenutno se njezina kilaža vrti oko 82 kilograma. Kada u obzir uzmemo njezine protivnice, primjerice Nadine Muller ili Juliu Fischer pa onda i osvajačicu zlatne medalje u Pekingu Stephanie Brown Trafton, a zatim i Nataliju Sadovu, zlatnu iz Atene, dolazimo do zaključka da je Sandra uvjerljivo najlakša. Sve ostale vrte se oko 95 kilograma.

No, isto tako treba uzeti u obzir da Dani Samuels ima oko 82 kilograma, a Sandrina najveća konkurentica u zadnje vrijeme, točnije bacačica koja joj se najviše približila, Denia Caballero ima oko 70-75 kilograma. Pa u čemu je onda stvar?

Jednotavnim riječnikom - tehnika i pravilna prehrana. Sandra ima ono nešto što je prepoznao legendarni, danas pokojni trener bacačkih disciplina Ivan Ivančić. Trendžo je izbrusio njezinu tehniku do sitnih detalja. Na kraju krajeva, Sandrina tehnika i ključni završni pokret rukom, onaj snap pri izbačaju njezini su najveći forte. To se najbolje vidi u savršeno izvedenom hicu u Zürichu.

Kada se na sve doda pravilna prehrana koja 'tjera' tijelo da funkcionira na svojem maksimumu, da na treninzima snage postiže izvanredne rezultate koji se na kraju manifestiraju na daljini, dobije se najbolji rezultat u posljednjih 25 godina.

Snaga vrhunskog sportaša leži u njegovu talentu i radu, ali i ostalim finesama koje su u modernom sportu izrazito bitne. U tu granu spadaju, primjerice, sportska psihologija kao i sportska prehrana. Kombinacijom svega stvaraju se oni pravi, istinski šampioni. Kao što je naša Sandra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja