Obavijesti

Sport

Komentari 164

Nikad oštriji Šprem: Razbili nas kao da smo se prekjučer skupili! Metličić: Najviše me boli jedno

Nikad oštriji Šprem: Razbili nas kao da smo se prekjučer skupili! Metličić: Najviše me boli jedno

Bivši rukometni reprezentativci bez zadrške su komentirali poraz protiv Egipta na startu SP-a. "Nemamo rješenje u napadu godinama, ne možeš se oslanjati na Duvnjakovu kvalitetu"

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija šokantno je izgubila u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Jönköpingu od Egipta 31-22 (16-12). Ništa nije funkcioniralo u igri Hrvatske, pogotovo obrana koja je primila previše. A golmani su obranili svega četiri lopte.

U studiju RTL-a sve su komentirali bivši reprezentativci Pero Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković.

POGLEDAJTE VIDEO: Debakl na startu SP-a

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

- Nije izbornik rekao ništa krivo osim da ništa nije valjalo. Ništa pozitivno ne vidim osim da još imamo šansu, to je jedino pozitivno. Obrana nikakva, a bez obrane ne možeš dobiti. Bez nje nema ničega. Ovo danas je, ne bih htio da se netko na ljuti, razočaravajuće. Ne zato što smo izgubili, nego devet razlike! Razbili su nas kao da smo se skupili prekjučer! Ova utakmica nosi idućih pet godina hrvatskog rukometa. Nosi kvalifikacije za OI, iduće veliko natjecanje... Da smo izgubili jedan razlike, ali razbili su nas! Ne mogu naći ništa pozitivno. Najgore je što nam pobjeda od pet, šest razlike protiv Danske možda neće biti dovoljna! Moramo navijati za Egipat. Ovo je moglo odvesti hrvatski rukomet u dobrom smjeru, a može u lošem. Cijeli život sam u rukometu i smeta me kad se ovako nešto dogodi, što se obrana igra kako se ne treba igrati. Kaleb je govorio da igrači ne stoje dobro. Obrana nije napravila tri faula, golmani nisu branili, točka! To moramo ispraviti. Dečki, sad se čupajte. Volio bih da ovo bude Argentina, prekretnica za naprijed. Ali... - grmio je u dahu Šprem.

Defenziva?

- U pripremama smo isto primili previše golova od slabijih reprezentacija nego što je Egipat. Falilo je pravoga kontakta. Imaš igrača, ne ideš mu na ruku. Imamo jedan na jedan, nikoga nismo mogli zaustaviti. Svaka akcija išla im je na lijevog vanjskog, nismo ga mogli zaustaviti cijelu utakmicu. U napadu nemamo rješenje godinama. A ako nemaš čisti balun za kontru, ne možeš zabijati. Godinama smo se oslanjali na Duvnjakovu kvalitetu, ali to nije taktika i igra. Nemamo izrađenih akcija - dodao je Vuković.

Preliminary Round - Croatia v Egypt

- Možeš imati izrađene akcije, ali ako ne napraviš tri faula. Oprostite mi što sam emotivan. Da netko opali šamarčinu nekome pa kaže... - ubacio se Šprem.

Što kaže Metličić?

- Ovo je naše realno stanje. Ne treba bježati od toga. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu i moramo biti svjesni toga. Može se dogoditi da se gubi, može se dogoditi loše prvenstvo. Goran je emotivac, ali netko je stvarao imidž, prepoznatljivost i identitet koji gubimo, respekt koji gubimo od protivnika. To me najviše boli. Samopouzdanja nema, to je logično. Dva natjecanja bili smo užasni, nismo bili na OI. Moramo biti svjesni da je hrvatski rukomet negdje zapeo, pao je. Nismo u vrhu svjetskog rukometa i to je to. Nemamo dovoljno kvalitete za osvajanje medalje. Moramo to reći i to je tako. To ne kaže da mi ne možemo iznenaditi Dansku, ali u kontinuitetu ne možemo napraviti velike stvari. Najviše me boli taj identitet, to me boli, i kad je bilo teško, obrana je prštila na sve strane. Ali kasnili smo svaki put korak, to je bilo baš teško - kazao je legendarni Pero.

Preliminary Round - Croatia v Egypt

Hrvatska iduću utakmicu igra u nedjelju protiv SAD-a, a u utorak će prvi krug zaključiti protiv Maroka, obje utakmice igraju se od 20.30.

- Ne znam na osnovu čega mi možemo reći da smo favoriti protiv Egipta. Mogli smo se boriti pa da izgubimo jedan, dva razlike. Ali oni su bolji od nas bez najboljeg igrača - dodao je Metličić.

- Gubiš šest razlike u 40. minuti, nisi ni blizu od početka utakmice - rekao je Šprem.

- Mi smo fizički slabi. Pogledaj njih, pogledaj nas. Jedan na jedan nismo mogli proći. Nismo išli okomito, nego smo napadali na tribine - ubacio se Metličić i kritizirao odluku saveza o protivnicima na Croatia Cupu

- Nismo trebali igrati utakmice protiv Sjeverne Makedonije i Izraela, nego odabrati jače protivnike u pripremama. To nije bilo pravo mjerilo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti