Sport

Komentari 11

Nike: Napravili smo loptu koja će zauvijek promijeniti nogomet

Nike: Napravili smo loptu koja će zauvijek promijeniti nogomet

'Flight' je sve samo ne glatka lopta. Puna je ureza i utora. Pa je, za početak, jedno sigurno: izgled joj je 100% originalan. Lelujanje će biti manje, kažu Amerikanci, a putanja stabilnija i predvidljivija

Više sliči na napuhanu golf lopticu nego na nogometnu loptu, najčešći je komentar na: 'Nike Flight'. Loptu za koju američki kolos sportske opreme tvrdi kako će 'promijeniti nogomet'.

- Koristili smo revolucionarnu i samo našu 'AerowSculpt' tehnologiju. Osam godina rada, istraživanja i znanstvenog pristupa stoji iza 'Flight Balla', a u tih osam godina sa nama je radilo 800 profesionalnih nogometaša - kažu iz Nikeja pa tvrde:

- Ovo je lopta koja će promijeniti nogomet, lopta čija je putanja 30% točnija i bolja od svih s kojima se ikad igralo.

Kako se točno mjeri točnost i kvaliteta putanje, ostat će tajna. Najbolja putanja za onoga koji puca na gol je kada lopta - završi u golu. Znači li to da su u Nikeju napravili novu noćnu moru za golmane kao Adidas prije deset godina kad je lansirao svoju 'Jabulani' koju su popljuvali i golmani i igrači?

'Flight' je sve samo ne glatka lopta. Puna je ureza i utora. Pa je, za početak, jedno sigurno: izgled joj je 'nefaljeno' originalan. Lelujanje će biti manje, kažu Amerikanci, a putanja stabilnija i predvidljivija.

Naravno da 'lelujanje i putanja' najviše ovise o onome tko po lopti opali. Nije isto kada ti na gol puca Cristiano Ronaldo ili vikend-španer Jozo u Četvrtoj županijskoj. Pa i da pucaju s istim kopačkama, na istom travnjaku i s istom loptom.

'Nike Flight' na djelu ćemo vidjeti već od sljedeće sezone, sigurno je da će se sa tom loptom igrati u talijanskoj Serie A i engleskoj Premier League.

Najčitaniji članci