Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nikica Jelavić strijelac, Bolton je pobjedu posvetio Muambi

Nikica Jelavić strijelac, Bolton je pobjedu posvetio Muambi
4

U šestom nastupu za Everton Nikica Jelavić zabio je drugi gol. Nakon asistencije Felainija pogodio je za konačnih 2-0 protiv Swanseaja. Wigan je svladao Liverpool

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić postigao je svoj drugi premierligaški gol za Everton u gostujućoj 2-0 pobjedi nad Swansea Cityjem u sklopu 30. kola Premiershipa.

U svom šestom nastupu za Everton, a trećem od prve minute, Jelavić je zabio drugi gol na susretu u 76. minuti. Nakon asistencije Marouanea Fellainija desnicom je poentirao u lijevi donji kut.

Prvi gol na susretu za "toffeese" zabio je u 59. minuti Leighton Baines iz slobodnog udarca. Jelavić je igrao do 82. minute kada ga je zamijenio Denis Stracqualursi.

Liverpool je nastavio s blijedim igrama, te je na svom Anfieldu poražen od slabašnog Wigana s 2-1. Tek drugi domaći ovosezonski poraz "redsima" nakon onog od Arsenala (također 1-2, op.a.) Wigan im je nanio golovima Shauna Maloneyja iz jedanaesterca (koji je skrivio Martin Škrtel prekršajem nad Victorom Mosesom) i Garyja Caldwella. Jedini gol za Liverpool zabio je Luis Suarez.

Bolton je na svom Reebok stadionu savladao Blackburn s 2-1 u izravnoj borbi za opstanak, a cijela je utakmica prošla u znaku Fabricea Muambe, nogometaša koji je kolabrirao prošle subote u četvrtfinalnom ogledu protiv Tottenhama na White Hart Laneu. Cijeli stadion odao je počast Muambi burnim pljeskom na početku susreta, kao i oblikovanjem slova njegovog imena i broja dresa kartonima u bijeloj boji, dok su se igrači Boltona uoči susreta zagrijavali svi u Muambinom dresu s brojem 6 na leđima.

Inače, oba gola za Boltonovu pobjedu zabio je David Wheater, dok je Ivan Klasnić u igru ušao u 79. minuti.

Nogometaši Arsenala nastavili su pobjednički niz. Do sedmog uzastopnog trijumfa stigli su na svom Emiratesu rezultatom 3-0 protiv Aston Ville. Bila je to za momčad Arsenea Wengera sedma uzastopna premierligaška pobjeda, što im nije uspjelo od listopada 2007. godine.

U 16. minuti je lijevi bek "topnika" Kieran Gibbs načeo mrežu gostiju, zabivši iskosa s lijeve strane svoj premijerni gol u sezoni, dok je na 2-0 devet minuta kasnije povisio Theo Walcott. Uposlio je brzonogog Walcotta dubinskom loptom u prostor Alex Song, a ovaj je udarcem u bliži kut savladao nemoćnoga Shaya Givena. Točku na i za pobjedu kojom su "topnici" u borbi za posljednje mjesto koje izravno vodi u ligu prvaka (treće) pobjegli Tottenhamu na tri gola razlike, zabio je u trećoj minuti sudačke nadoknade iz sjajnog slobodnog udarca s više od 20 metara Mikel Arteta.

Cityju samo bod protiv Stokea

Protiv Chelseaja sredinom tjedna Manchester City je uspio preokrenuti zaostatak 0-1 u 2-1 pobjedu. Na gostovanju kod Stoke Cityja u 30. kolu Premiershipa također su se "građani" vraćali, ali osvojili su tek bod...

Utakmica na Britanniji završila je 1-1, a Stoke je time napravio veliku uslugu Manchester Unitedu, koji sutrašnjom pobjedom na Old Traffordu protiv Fulhama ima priliku pobjeći na tri boda razlike.

Prvi gol na susretu zabio je Peter Crouch u 59. minuti i doveo domaćine u vodstvo. Bio je to gol koji će svakako na kraju sezone konkurirati za najljepši gol cijele premierligaške sezone.

Ovaj 201 centimetara visoki napadač prvo je malo izvan kaznenog prostora iskosa s desne strane primio loptu, a potom ju iz voleja poslao u daljnji kut nemoćnoga Joaea Harta koji je malo izašao izvan svojih vratiju. Bio je to Crouchu osmi ovosezonski gol.

Rezultat se nije mijenjao do 76. minute kada je bjelokošćanski veznjak Yaya Toure odapeo s tridesetak metara. Njegov je udarac malo dodirnuo Ryana Shawcrossa, dovoljno da prevari Stokeovog vratara Asmira Begovića i završi u mreži, što je bio njegov četvrti ovosezonski gol.

Do kraja su obje momčadi imale prilika za pobjedu, ali se rezultat nije mijenjao.

Premiership, 30. kolo:

Arsenal - Aston Villa 3-0 (Gibbs 16, Walcott 25, Arteta 90+3)

Bolton - Blackburn 2-1 (Wheater 28, 35 / Nzonzi 56)

Liverpool - Wigan 1-2 (Suarez 47 / Maloney 30-11m, Caldwell 63)

Norwich City - Wolverhampton 2-1 (Holt 26, 45-11m / Jarvis 25)

Sunderland - Queens Park Rangers 3-1 (Bendtner 41, McClean 70, Sessegnon / Taiwo 79)

Swansea City - Everton 0-2 (Baines 58, Jelavić 76)

Stoke City - Manchester City 1-1 (Crouch 59 / Y. Toure 76)


 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše